216
Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που βρίσκεται στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ | REUTERS/Oleksandr Ratushniak/File Photo

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2022, 11:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2022 13:06
Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που βρίσκεται στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ
|REUTERS/Oleksandr Ratushniak/File Photo

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2022, 11:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/07/2022 13:06

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αποσχιστών στην Ανατολική Ουκρανία έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, οι Ρώσοι περικύκλωσαν την πόλη που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας και αποτελούσε το τελευταίο ισχυρό οχυρό των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιχειρησιακές προσπάθειές της στην αποχώρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου οι αποσχιστές με την υποστήριξη της Μόσχας, μάχονται κατά του Κιέβου, από την έναρξη της πρώτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είχαν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Λισιτσάνσκ, περικυκλώνοντας την περιοχή.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, μάχονται εντός της Λισιτσάνσκ νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τηλεφωνήματα που έγιναν προς το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, παρέμειναν αναπάντητα. Το υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, η αποστολή του οποίου έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάιφ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News