363
Ο γιατρός Λιου Κάι και ο ηλικιωμένος ασθενής ατενίζουν το ηλιοβασίλεμα στη Γουχάν | China Daily/Asia News Network

Το ηλιοβασίλεμα της ελπίδας στη Γουχάν που έγινε viral

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 17:13
Ο γιατρός Λιου Κάι και ο ηλικιωμένος ασθενής ατενίζουν το ηλιοβασίλεμα στη Γουχάν
|China Daily/Asia News Network

Το ηλιοβασίλεμα της ελπίδας στη Γουχάν που έγινε viral

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 17:13

Μάλλον πρόκειται για την πιο όμορφη εικόνα που κυκλοφορεί σχετικά με τον κορονοϊό.

Το απόλυτο viral έχει γίνει η φωτογραφία ενός γιατρού που στέκεται δίπλα στο κρεβάτι ενός 87χρονου με κορονοϊο και χαζεύουν μαζί το ηλιοβασίλεμα στη Γουχάν.

Οπως σημειώνουν τα ασιατικά ΜΜΕ, η λήψη της εικόνας έγινε στις 5 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά τις πέντε το απόγευμα, έξω από το νοσοκομείο Ρενμίν, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Γουχάν στην Κίνα, της πόλης που αποτέλεσε την «καρδιά» της επιδημίας του Covid-19.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο γιατρός Λιου Κάι να έχει κάνει μια στάση κατά τη μεταφορά από τη μονάδα αξονικής τομογραφίας ενός 87χρονου ασθενούς –συνταξιούχου βιολιστή ορχήστρας– για να του δείξει κάτι που είχε να δει πολύ καιρό, όντας απομονωμένος στην καραντίνα.

«Ο ηλικιωμένος είχε κολλήσει στον θάλαμο απομόνωσης για σχεδόν ένα μήνα. Σκέφτηκα ότι η εικόνα του ηλιοβασιλέματος μπορεί να του φτιάξει τη διάθεση», δήλωσε ο Λιου, ο οποίος τον συνόδευσε φορώντας την απαραίτητη προστατευτική στολή.

Μαζί με τον γιατρό ήταν και ένας 20χρονος νοσηλευτής, ο Γκαν Γιούντσαο, αυτός που έσπρωχνε το κρεβάτι-φορείο του ασθενούς.

Ο νεαρός αποφάσισε να κάνει μερικά βήματα πίσω και να τραβήξει τη φωτογραφία που αμέσως έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Η ειρωνεία είναι ότι σπανίως βγάζω φωτογραφίες. Ηταν απολύτως θέμα τύχης το ότι τράβηξα αυτή τη συγκεκριμένη εικόνα», είπε κατόπιν ο νοσηλευτής.

«Ηταν ανέλπιστο αυτό που έγινε με αυτή τη φωτογραφία», δήλωσε εκ των υστέρων ο γιατρός, χαρούμενος για την ανταπόκριση που γνώρισε.

Ο 87χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου και τότε εμφανιζόταν σε πολύ κακή σωματική και ψυχολογική κατάσταση, εν αναμονή του μοιραίου.

Του χορηγήθηκε οξυγόνο με την κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη, ωστόσο με τη φροντίδα των γιατρών η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί σημαντικά και έπειτα από έναν μήνα νοσηλείας φαίνεται να ανήκει στους τυχερούς που επανακάμπτουν.

Η ελπίδα έρχεται από τη Γουχάν…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...