299
|

Το Ιδρυμα Μποδοσάκη στην εκστρατεία «Orange the world: End violence against women now!»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 17:06

Το Ιδρυμα Μποδοσάκη στην εκστρατεία «Orange the world: End violence against women now!»

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 17:06

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Ιδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία «Orange the world: End violence against women now!», σε συνεργασία με τη νορβηγική πρεσβεία και 11 ακόμη φορείς που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants)

Η διεθνής εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υλοποιείται κάθε χρόνο και με τον φετινό της τίτλο υπογραμμίζεται ότι ήρθε η ώρα για δράση.

Σε μία συμβολική κίνηση το Ιδρυμα Μποδοσάκη φωταγωγεί με πορτοκαλί χρώμα το κτίριό του και το μετατρέπει στον καμβά προβολής ενός animation video ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Τον φωτισμό και το animation videο επιμελήθηκε η σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ, η οποία περιγράφει το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται:  «Η γη γυρίζει και ο κόσμος εξελίσσεται. Δεν μπορεί, όμως, να εξελιχθεί χωρίς την ενότητα των δύο φύλων, τον σεβασμό στα ίσα δικαιώματα, σε ίδιες ευκαιρίες, ισάξιες αμοιβές, ισότιμη μεταχείριση, δίκαιη αναγνώριση. Με σεβασμό και αγάπη στο σώμα, στο συναίσθημα, στη σκέψη και στα όνειρα κάθε ανθρώπου, γυναίκας και άντρα, κοριτσιού και αγοριού…».

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη θεωρεί κρίσιμη την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσω του προγράμματος Active citizens fund των EEA Grants, που διαχειρίζεται στην Ελλάδα το Ιδρυμα από κοινού με το Solidarity Now, χρηματοδοτούνται με €1,87 εκατ.  συνολικά 19 έργα, που συνδράμουν στη στήριξη και στην προστασία γυναικών και κοριτσιών θυμάτων βίας και στην καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων.

Επίσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως διαχειριστής της δωρεάς του Ιδρύματος Goldman Sachs Gives υποστηρίζει πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην καταπολέμηση της – κατακόρυφα αυξημένης εν μέσω πανδημίας – ενδοοικογενειακής βίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΕΛΙΖΑ και το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...