342
Στιγμιότυπο από το γεύμα του Πρωθυπουργού προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο εστιατόριο «Διόνυσος» |

Το γεύμα Μητσοτάκη στον Σι Τζινπίνγκ κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης και η πρόποση για τα Γλυπτά

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 17:15
Στιγμιότυπο από το γεύμα του Πρωθυπουργού προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο εστιατόριο «Διόνυσος»
|

Το γεύμα Μητσοτάκη στον Σι Τζινπίνγκ κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης και η πρόποση για τα Γλυπτά

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 17:15

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο εστιατόριο «Διόνυσος», παρουσία των υπουργών Λίνας Μενδώνη, Νίκου Δένδια και Στέλιου Πέτσα, εκπροσώπων του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κόσμου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνου Δημόπουλου και της επικεφαλής της Επιτροπής Ελλάδα 2021, Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ο πρόεδρος της Κίνας δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του αντικρύζοντας τον ιερό βράχο της Ακρόπολης/ ΙΝΤΙΜΕnews

Κατά την πρόποσή του προς τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (φωτογραφία κάτω), ο Πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δίκαιο -όπως ανέφερε- αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Σας ευχαριστώ πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία να συμφάγουμε σε αυτό το θαυμάσιο μέρος, με αυτή την πολύ όμορφη θέα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. Θα έχετε εξάλλου την ευκαιρία, αύριο, να επισκεφτείτε το Μουσείο της Ακρόπολης για να διαπιστώσετε και ο ίδιος πόσο σημαντικό και δίκαιο είναι το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όπως θα δείτε τα μισά Γλυπτά είναι στο Μουσείο της Ακρόπολης και για τα άλλα μισά, θα δείτε ομοιώματά τους, γιατί τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη/ ΙΝΤΙΜΕnews
O υπουργός Εξωτερικών Nίκος Δένδιας εν αναμονή της άφιξης του κινέζου προέδρου στο εστιατόριο «Διόνυσος»/ INTIMEnews
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά την άφιξη του για το γεύμα του Πρωθυπουργού/ ΙΝΤΙΜΕnews

Εκτός των κ.κ. Δένδια, Πέτσα και Μενδώνη παρόντες στο γεύμα ήταν η διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, καθώς επίσης οι εφοπλιστές Γιώργος Προκοπίου, Μελίνα Τραυλού, Πάνος Λασκαρίδης και οι επιχειρηματίες Μιχάλης Λεμπιδάκης και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...