329
| Chris de Bode

To Foodprint ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 18:58
|Chris de Bode

To Foodprint ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 18:58

Στις 6 Ιουνίου 2023 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Foodprint στο Glass House (κτίριο Πρώην Βρεφονηπιακού Σταθμού), στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Design Week που φέτος έχει ως κεντρική θεματική τις ποικίλες εκφάνσεις του design που υπηρετούν τη γαστρονομία.

Στη συνέχεια, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Γκαλερί του Ινστιτούτου Goethe από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, ενώ παράλληλες δραστηριότητες της έκθεσης περιλαμβάνουν προβολές ντοκιμαντέρ, διαδραστικά εργαστήρια και εκδηλώσεις μαγειρικής.

Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία, μέσα από τις φωτογραφίες πέντε φωτογράφων που ζωντανεύουν έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής και διατροφής.

Η μεσογειακή διατροφή έχει εγγραφεί στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, αναφερόμενη σε γνώσεις και πρακτικές που συνδέονται με τη συλλογή, την προετοιμασία και την κατανάλωση της τροφής, αποτελώντας μέρος της συλλογικής εμπειρίας και μνήμης των μεσογειακών κοινωνιών σε βάθος χρόνου.

Βασισμένη στη λιτότητα, το μοίρασμα και την εποχικότητα, παρέχει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας, η σπατάλη τροφίμων και η κλιματική αλλαγή.

Το Fοοdprint διοργανώνεται από την Anemon σε συνεργασία με το Thessaloniki Design Week, το Ινστιτούτο Goethe και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί μια συνδιοργάνωση με τα Μουσεία της Brescia της Ιταλίας, το Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Μουσείο Διατροφής Κύπρου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), υπό την αιγίδα της Eλληνικής Eθνικής Eπιτροπής για την Unesco και τη στήριξη του προγράμματος Creative Europe της ΕE.

Info
6-11 Ιουνίου, 12:00-21:00, Glasshouse (κτίριο Πρώην Βρεφονηπιακού Σταθμού)
Εγκαίνια Τρίτη 6 Ιουνίου, 20:00
Η έκθεση θα μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας 66)
από τις 15 ως τις 30 Ιουνίου
Μάθετε περισσότερες πληροφορίες
και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Γκαίτε

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...