388
O Αντώνης Σαμαράς τον Μάιο του 2018 στη Βουλή όταν υπερασπίστηκε τον εαυτό του για την εμπλοκή του από την κυβερνητική πλειοψηφία στην «υπόθεση Novartis» | George Vitsaras / SOOC

Το φιάσκο συνεχίζεται: Στο αρχείο και για τον Αντώνη Σαμαρά η υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 12:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2019, 13:05
O Αντώνης Σαμαράς τον Μάιο του 2018 στη Βουλή όταν υπερασπίστηκε τον εαυτό του για την εμπλοκή του από την κυβερνητική πλειοψηφία στην «υπόθεση Novartis»
|George Vitsaras / SOOC

Το φιάσκο συνεχίζεται: Στο αρχείο και για τον Αντώνη Σαμαρά η υπόθεση Novartis

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2019, 12:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2019, 13:05

Για την κυβέρνηση Τσίπρα ήταν «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους». Τελικά κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι ήταν μια πρωτοφανής σκευωρία που στήθηκε στις αρχές του 2018 από το Μαξίμου για να διωχθούν και να στιγματιστούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της πρώην κυβέρνησης –δέκα πολιτικά πρόσωπα είχαν «εμπλακεί» στην υπόθεση Novartis μέσα από μια αμφιλεγόμενη δικαστική έρευνα η οποία έγινε στη σκιά καταγγελιών για χειραγώγηση από το Μαξίμου και συγκεκριμένα από τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο πολλοί έχουν καταδείξει ως «Ρασπούτιν».

Ενα ακόμη πρόσωπο από τους Δέκα, ο Αντώνης Σαμαράς αυτή τη φορά, είδε την υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο, καθώς τίποτα επιλήψιμο δεν βρέθηκε εναντίον του…

Οπως ανέφερε το kathimerini.gr σε ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου, τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της Novartis ως προς τον πρώην Πρωθυπουργό, για τον οποίο, όπως και για τους λοιπούς πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, δεν προέκυψε απολύτως τίποτα από όσα οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει.

Θυμίζουμε ότι για τον κ. Σαμαρά είχαν γραφτεί διάφορα στον φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης για «τροχήλατες βαλίτσες με λεφτά» κλπ. Τίποτα δεν βρέθηκε…

Εχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Σαμαράς είχε από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσει οργισμένα την εμπλοκή του στην υπόθεση και είχε καταθέσει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που μετείχαν στην ενοχοποίησή του, όπως έλεγε, χωρίς στοιχεία. Μάλιστα έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι αποφασισμένος να φθάσει ως το τέλος και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ιθύνοντες της ενοχοποίησης του.

Ο κ. Σαμαράς είχε δημοσίως κατονομάσει ως τον «Ρασπούτιν» του Μαξίμου, που μεθόδευσε την δικαστική έρευνα ώστε να στοχοποιηθούν συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαγγελόπουλο (εδώ).

Η αρχειοθέτηση έγινε με πράξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ενώ ακόμα η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαίκή Ενωση Δημ. Αβραμόπουλο.

Η υπόθεση έχει ήδη αρχειοθετηθεί για τους Βαγγέλη Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Μάριο Σαλμά, Αλέξανδρο Λυκουρέτζο και για τον Γεώργιο Κουτρουμάνη, ενώ σε εξηγήσεις έχει κληθεί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς όμως και γι’ αυτόν να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό ή για άλλες ενέργειες.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε:

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...