180
Ακτιβιστές κρατούν πανό που γράφει: «Η πολιτική σας για το κλίμα είναι καταστροφή» - Πίσω, στο βήμα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε | welt.de

Το έζησε και ο Σόιμπλε: Διαμαρτυρία με πανό μέσα στη γερμανική Βουλή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 09:22
Ακτιβιστές κρατούν πανό που γράφει: «Η πολιτική σας για το κλίμα είναι καταστροφή» - Πίσω, στο βήμα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
|welt.de

Το έζησε και ο Σόιμπλε: Διαμαρτυρία με πανό μέσα στη γερμανική Βουλή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 09:22

Μπροστά σε μια εικόνα ασυνήθιστη για το γερμανικό Κοινοβούλιο ήλθαν τα μέλη του σώματος, καθώς περί τους 20 νεαρούς σήκωσαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για την για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Την ώρα μάλιστα της διαμαρτυρίας των νεαρών στο βήμα ήταν ο πρόεδρος του σώματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος μιλούσε σε τετραήμερη εκδήλωση με θέμα «Νεολαία και Κοινοβούλιο».

Το πανό έγραφε: «Η πολιτική σας για το κλίμα είναι καταστροφή».

Εκτός από το πανό, πολλοί νεαροί ξάπλωσαν στο δάπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και παρέμειναν εκεί ακόμα και όταν η ασφάλεια απομάκρυνε το πανό.

Ηταν μια ενέργεια που οργάνωσε το κίνημα «Παρασκευές για το μέλλον», το οποίο ξεκίνησε από την πρωτοβουλία της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ από τη Σουηδία. Στόχος να συνειδητοποιήσουν όλοι – και πολύ περισσότεροι οι κυβερνήσεις που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις – τον κίνδυνο για την ανθρωπότητα από την κλιματική αλλαγή.

Την αδράνεια του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού καυτηρίασε ακριβώς ένας από τους ακτιβιστές: «Δεν βλέπουμε να λαμβάνει σοβαρά υπόψη την σοβαρότερη κρίση της ανθρωπότητας», είπε ο Μαξιμίλιαν Ρέιμερς για να προσθέσει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμβόλιζε την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...