295
Από αριστερά, η Παρασκευή Κατσαούνου, ο Στέλιος Λουκίδης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Σταματούλα Τσικρικά | AΠΕ

Εμβολιάστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Tο μήνυμα που έστειλε

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 15:01
Από αριστερά, η Παρασκευή Κατσαούνου, ο Στέλιος Λουκίδης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Σταματούλα Τσικρικά
|AΠΕ

Εμβολιάστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Tο μήνυμα που έστειλε

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2020, 15:01

«Ας αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, με ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της απέναντι στον ιό της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου από τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) Στέλιο Λουκίδη, ο οποίος συνοδευόταν από τις συντονίστριες της Ομάδας Λοιμώξεων, Παρασκευή Κατσαούνου και Σταματούλα Τσικρικά.

Οπως δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου, «το φετινό φθινόπωρο είναι διαφορετικό απ’ όσα έχουμε ζήσει έως τώρα. Η πανδημία του κορονoϊού βρίσκεται σε έξαρση, τα κρούσματα αυξάνονται, η ανησυχία όλων μας μεγαλώνει».

Διευκρινίζεται ότι τα εμβόλια της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου μπορούν να χορηγηθούν την ίδια ημέρα, όπως συνέβη με τον ΠτΔ, όχι όμως να γίνει τη μία ημέρα το εμβόλιο της γρίπης και την επόμενη του πνευνομιόκκοκου.

Επιτακτική ανάγκη να βρισκόμαστε σε εγρήγορση

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, τηρώντας τα μέτρα προστασίας –μεγαλύτεροι και νεότεροι– προφυλάσσοντας έτσι τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Εχουμε ευθύνη και γιa αυτούς, δεν είμαστε μόνοι».

«Ας μη διστάσουμε να εμβολιαστούμε και για την εποχική γρίπη και για τον πνευμονιόκοκκο, που αποτελεί το συνηθέστερο αίτιο βακτηριακής πνευμονίας. Προφυλάσσουμε έτσι τον εαυτό μας, τους ευάλωτους συμπολίτες μας, καθώς και το ιδιαίτερα επιβαρυμένο αυτό το διάστημα, Σύστημα Υγείας της χώρας μας», κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η αποδοχή εκ μέρους της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας της πρόσκλησης που απευθύναμε για την υποστήριξη του μηνύματος της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού. Μέσα από αυτή τη συμβολική ιατρική πράξη, που είχαμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε με την υποστήριξη της Πρώτης Πολίτη της χώρας μας, θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί το καλύτερο και ασφαλέστερο διαθέσιμο μέσο πρόληψης σοβαρών λοιμώξεων, όπως η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική νόσος», δήλωσε ο κ. Λουκίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...