392
Εξωκοινοβουλευτικοί κυβερνητικοί παράγοντες ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη των εκλογών | ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το εκλογικό σταυρόλεξο με τους εξωκοινοβουλευτικούς της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 12:53
Εξωκοινοβουλευτικοί κυβερνητικοί παράγοντες ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη των εκλογών
|ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το εκλογικό σταυρόλεξο με τους εξωκοινοβουλευτικούς της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 12:53

Η κλιμακούμενη το τελευταίο διάστημα εκλογολογία φέρνει στο προσκήνιο τα σενάρια για τις υποψηφιότητες των κυβερνητικών στελεχών, ειδικά εκείνων που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία της μάχης του σταυρού. Και δεν είναι λίγα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 21 πρόσωπα του κυβερνητικού επιτελείου είναι εξωκοινοβουλευτικοί ενώ αν σε αυτούς προστεθούν και οι βουλευτές Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Παναγιώτης Πικραμμένος ο αριθμός τους ανεβαίνει στα 24. Ποιοι από αυτούς θα πολιτευθούν και σε ποια περιφέρεια; Τι θα γίνει με τις «καραμπόλες»; Μια πρώτη χαρτογράφηση του τοπίου επιχειρεί η «Καθημερινή της Κυριακής», με αναλυτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Σταύρου Παπαντωνίου.

Μεταξύ των συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών υπάρχουν κάποιοι που αναμένεται να μην είναι υποψήφιοι. Η Λίνα Μενδώνη, ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο Ακης Σκέρτσος, ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο Πάνος Τσακλόγλου, ο Ελευθέριος Οικονόμου, ο Θοδωρής Λιβάνιος και πιθανότατα ο Κώστας Φραγκογιάννης, εκτιμάται ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Παπαθανάσης φέρεται να κινείται μεταξύ Νοτίου και Βορείου Τομέα, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο του Επικρατείας. Περισσότερες πιθανότητες για το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο φέρεται να έχει ο Θόδωρος Σκυλακάκης με εναλλακτικά σενάρια την Ηλεία και τον Βόρειο Τομέα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης μπορεί να πολιτευθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φωκίδα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος στον Νότιο Τομέα, ενώ οι δύο κυρίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και Μαρία Συρεγγέλα οδεύουν η πρώτη προς την Α΄ Πειραιά και η δεύτερη για τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Στην Α’ Πειραιά είναι πολύ πιθανό να πολιτευθεί και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ένας άλλος Πειραιώτης βουλευτής Επικρατείας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, φαίνεται πως θα δώσει τη μάχη του σταυρού στον Νότιο Τομέα.

Στην Α’ Αθήνας αναμένεται να αναμετρηθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη με κοινό στόχο ένα καλό «πλασάρισμα», ενώ η Μίνα Γκάγκα «παίζει» για τον Βόρειο Τομέα, παρότι η ίδια – όπως και αρκετοί ακόμη – θα προτιμούσε μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Στην Ανατολική Αττική σίγουρος θεωρείται ο Στέλιος Πέτσας. Στην ίδια περιφέρεια μπορεί να πολιτευθεί και η Σοφία Ζαχαράκη, χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο της Ευρυτανίας, απ’ όπου κατάγεται. Για τον Γιώργο Καραγιάννη υπάρχουν δύο σενάρια: είτε να μην είναι καθόλου υποψήφιος είτε να πολιτευθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Β΄ Θεσσαλονίκης, ενώ ο Χρήστος Τριαντόπουλος πιθανότατα θα είναι υποψήφιος στη Μαγνησία.

Τέλος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που κάποιοι προσμετρούσαν στις γυναικείες υποψηφιότητες, δεν αναμένεται να είναι υποψήφια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...