549
Ο Πιρς Μπρόσναν στο ρόλο του Ερικ Ερικσονγκ | Elizabeth Viggiano/NETFLIX

Το «δις εξαμαρτείν» του Πιρς Μπρόσναν με την Eurovision

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 21:13
Ο Πιρς Μπρόσναν στο ρόλο του Ερικ Ερικσονγκ
|Elizabeth Viggiano/NETFLIX

Το «δις εξαμαρτείν» του Πιρς Μπρόσναν με την Eurovision

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 21:13

Εν αρχή ήσαν… οι ΑΒΒΑ. Εν συνεχεία προέκυψαν και οι Fire Saga.

Ο Πιρς Μπρόσναν κινείται σε γνώριμα, για τον ίδιο, γιουροβιζιονικά μονοπάτια, και μετά την ενασχόλησή του με το σπουδαίο σουηδικό ποπ συγκρότημα και το μιούζικαλ «Mamma Mia!» ξανακυλάει στον πολύχρωμο και τεχνικολόρ κόσμο του δημοφιλούς διαγωνισμού τραγουδιού για τις ανάγκες της κωμωδίας «Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision: Η Ιστορία των Fire Saga».

Ο ιρλανδός ηθοποιός υποδύεται τον Ερικ Ερικσονγκ, τον πατέρα του Γουίλ Φέρελ που δεν θέλει (ή ντρέπεται ή και τα δυο μαζί) ο γιος του να γίνει διάσημος ποπ σταρ.

Ο Αμερικανός Φέρελ και η καναδή ηθοποιός Ρέιτσελ ΜακΑνταμς υποδύονται δύο τραγουδιστές από την Ισλανδία, τον Λαρς Ερικσονγκ και τη Σίγκριντ Ερικσντότιρ, δηλαδή τους Fire Saga που έχουν ένα μοναδικό όνειρο: να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision και να τον κερδίσουν.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν ο Νταν Στίβενς και η Ντέμι Λοβάτο ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος από τα γυρίσματα έγιναν υπό πραγματικές συνθήκες, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2018, που διεξήχθη τον Μάιο του 2018 στη Λισαβόνα.

Η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και ο Γουίλ Φέρελ ως Fire Saga

Ο Μπρόσναν μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere για την εμπειρία του αυτή:

Οπως αναφέρει, ως Ιρλανδός και ο ίδιος, θυμάται ότι ο μουσικός θεσμός αποτελούσε σταθερή συντροφιά για την οικογένεια Μπρόσναν μεγαλώνοντας, «ένα είδος εθνικής εορτής», όπως λέει.

«Θυμάμαι τα πάντα, μέχρι και την νίκη των ΑΒΒΑ [το 1974]» τονίζει, προσθέτοντας ότι όταν του έστειλαν το σενάριο, έπεσε από την καρέκλα από τα γέλια.

Παραδέχεται επίσης πως ο ρόλος του είναι μικρός, «κάτι σαν cameo», αλλά όπως αναφέρει ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικό να βλέπει τον Φέρελ ως μέλος ενός ποπ ντουέτου.

«Τον ξέρω και τον παρακολουθώ από το Saturday Night Live, είναι ένας ηθοποιός ικανός για πραγματικά έξυπνο χιούμορ, έχει έναν εύθυμο κλόουν μέσα στο αίμα του» λέει σχετικά.

Οπως θυμάται, τα γυρίσματα, τα οποία κράτησαν και πολλούς μήνες σε διάφορα μέρη του κόσμου, ήταν «από τα πιο διασκεδαστικά στα οποία έχω συμμετάσχει. Πήγαμε στο Λονδίνο, στην Ισλανδία, και με τη γυναίκα μου είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο Παρίσι και στην Ιταλία».

Η κουβέντα στη συνέχεια επιστρέφει στους παλιούς του ρόλους, ως Τζέιμς Μποντ 007 αλλά και ενός εκ των τριών «υποψήφιων» πατεράδων του «Mamma Mia!».

«Ο Τζέιμς Μποντ έχει μια ξεχωριστή θέση στην καριέρα μου, καθώς μου παρουσιάστηκε το 1995 ως μια μεγάλη ευκαιρία. Νόμιζα ότι θα σταματούσε εκεί και αντί για αυτό, συνέβη κάτι μοναδικό για σχεδόν δέκα χρόνια και τέσσερις ταινίες για τον 007, οι οποίες με καθιέρωσαν στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή» παραδέχεται ο ίδιος, επισημαίνοντας πως τα χρήματα και η αναγνωρισιμότητα που απέκτησε του έδωσαν τη δυνατότητα να ιδρύσει τη δική του εταιρεία παραγωγής ταινιών.

Οσον αφορά μια πιθανή τρίτη ταινία με θέμα το μουσικό σύμπαν των ΑΒΒΑ;

«Δεν ξέρω αν θα συμμετέχω σε αυτή, είμαστε ακόμη σε συζητήσεις σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο» τονίζει.

Πιστεύει, ωστόσο, ότι υπάρχει αρκετό υλικό, αρκετά τραγούδια, ταλέντο και δημιουργικότητα, αλλά και ένα ωραίο σενάριο που προοιωνίζεται νέες εξελίξεις στην όλη ιστορία.

«Είναι μια πολύ αγαπημένη για μένα ταινία που γιορτάζει την ίδια τη ζωή. Κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Οπότε, αν με θέλουν, ξέρουν πού θα με βρουν» καταλήγει ο Μπρόσναν με νόημα.

*Η ταινία «Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision: Η Ιστορία των Fire Saga» έκανε πρεμιέρα στο ελληνικό Netflix στις 26 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...