785
Οι παίκτες της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ απογοητευμένοι. Πιο απογοητευμένοι είναι οι οπαδοί της ομάδας | REUTERS/David Klein

Το ατελείωτο δράμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Sportscaster Sportscaster 14 Αυγούστου 2022, 14:10
Οι παίκτες της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ απογοητευμένοι. Πιο απογοητευμένοι είναι οι οπαδοί της ομάδας
|REUTERS/David Klein

Το ατελείωτο δράμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Sportscaster Sportscaster 14 Αυγούστου 2022, 14:10

Ο κατήφορος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζεται, με αλλεπάλληλες ταπεινώσεις που ούτε οι πιο φανατικοί εχθροί της δεν περίμεναν.

Αυτή τη φορά γνώρισε τη συντριβή (4-0) από την Μπρέντφορντ. Μια ομάδα που δεν την είχε νικήσει μεταπολεμικά σε επίπεδο Α’ Κατηγορίας, την έστειλε στον πάτο της βαθμολογίας – πρωτοφανές στα 30 χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ. Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο είχε δεχτεί η Γιουνάιτεντ άλλες δυο φορές: από τη Λίβερπουλ, πέρυσι στο «Ολντ Τράφορντ», και από την Τότεναμ προ διετίας, στο ίδιο γήπεδο. Αλλά ποτέ άλλοτε δεν έχανε με 4-0, ήδη από το 35ο λεπτό.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άρχισαν τη νέα σεζόν με δυο ήττες στις δυο πρώτες αγωνιστικές, κάτι που είχε να τους συμβεί από το παρθενικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ (1992-1993). Και σε 180 αγωνιστικά λεπτά, χωρίς τις καθυστερήσεις, δεν έχουν κατορθώσει να πετύχουν γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού.

Συμπλήρωσαν τέσσερις διαδοχικές ήττες σε αγώνες πρωταθλήματος, που είναι το χειρότερο σερί τους μετά το 1979, και επτά σε εκτός έδρας ματς, για πρώτη φορά από το 1936.

Ποτέ στο παρελθόν η Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της με νέο τεχνικό στον πάγκο της. Σε συνδυασμό με την ήττα στην πρεμιέρα της περασμένης Κυριακής (2-1 από την Μπράιτον στο «Ολντ Τράφορντ»), ο Ερικ τεν Χαγκ έγινε ο πρώτος προπονητής της εδώ και έναν αιώνα, που αρχίζει μια αγωνιστική περίοδο με 0/2.

Το Σάββατο, στο «Μπρέντφορντ Κομιούνιτι Στέιντιουμ», η άλλοτε κραταιά ομάδα βίωσε έναν εφιάλτη. Ακόμη και ο ντε Χέα, ο Κέρβερος της εστίας της, ήταν αγνώριστος. Στο πρώτο γκολ η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του. Στο δεύτερο, ουσιαστικά τροφοδότησε τον σκόρερ, καθώς επιχείρησε μια αδύναμη πάσα στον Ερικσεν. Τέτοια λάθη, μόνο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα συνηθίζονται.

Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο ισπανός γκολκίπερ ζήτησε τηλεοπτικό βήμα, για να απολογηθεί. Στάθηκε μπροστά στην κάμερα και είπε: «Θέλω να αναλάβω τις ευθύνες μου. Η εμφάνισή μου κόστισε στην ομάδα μου τρεις βαθμούς. Ηταν πολύ κακή εικόνα». Ο ρεπόρτερ τον ρώτησε, τι θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. «Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή», αποκρίθηκε. Φαινόταν σοκαρισμένος. Την ίδια ώρα ο Χάρι Μαγκουάιρ, βυθισμένος στις σκέψεις του, πήρε λάθος δρόμο και κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια της Μπρέντφορντ…

Αυτή η αναπάντεχη συντριβή αποτελεί και μία από τις πιο βαριές ήττες του Κριστιάνο Ρονάλντο στην 20ετή του καριέρα. Ο Πορτογάλος, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς, έδειχνε απογοητευμένος και οργισμένος. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο βοηθός προπονητή του ζήτησε να πάει προς την εξέδρα στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ (όπως έκαναν οι συμπαίκτες του), όμως εκείνος αρνήθηκε. Κάτι του είπε, σε έντονο ύφος, κι έπειτα έφυγε για τα αποδυτήρια, χωρίς, καν, να δώσει το χέρι του στον τεν Χαγκ. Ο «CR7» δεν το κρύβει, ότι δεν του αρέσει που βρίσκεται σε αυτή την ομάδα. Αγγλικά media «στοιχηματίζουν» πως μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ.

Το επόμενο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, είναι το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, που αναμένεται πιο «καυτό» από ποτέ. Ενα κίνημα στο Twitter καλεί τους οπαδούς της σε μαζική αποχή από το «Ολντ Τράφορντ», με απώτερο σκοπό να απαλλαγεί ο σύλλογος από τους Γκλέιζερς, τους σημερινούς ιδιοκτήτες του. Φαντάζει δύσκολο, το γήπεδο να μη γεμίσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αλλά μια νέα αποτυχία, απέναντι στη μισητή αντίπαλο, θα μπορούσε να προκαλέσει δραματικές εξελίξεις, όπως υποστήριξε και ο Γκάρι Νέβιλ στην εκπομπή του στο Sky Sports. Ο θρυλικός πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ κάλεσε τα «αφεντικά» της να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας υπάρχουν, όμως πολύ δύσκολα κάποιος παίκτης υψηλού επιπέδου θα αποφάσιζε να φορέσει τη φανέλα της αυτή τη στιγμή.

Στο μεταξύ, ο Μάικλ Νάιτον, διευθυντικό στέλεχος των «κόκκινων διαβόλων» κατά την τριετία 1989-1992, ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών στη διαδικτυακή εκπομπή «Man Utd The Religion». Ο άγγλος επιχειρηματίας, που υπήρξε ποδοσφαιριστής στα νιάτα του και είχε προσπαθήσει να αναλάβει το τιμόνι της Γιουνάιτεντ και στο παρελθόν (1989), τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε ένας σύλλογος σε κρίση, και όλοι γνωρίζουμε το λόγο. Εχουμε μια ανίκανη ιδιοκτησία, που γνωρίζει ελάχιστα από ποδόσφαιρο. Στόχος μου είναι, αυτό να αλλάξει. Αυτές τις μέρες εργαζόμαστε για το έγγραφο της προσφοράς – θυμηθείτε, θα είναι μια… εχθρική προσφορά. Αυτό σημαίνει ότι ο σύλλογος δεν είναι επίσημα προς πώληση, αλλά πρόθεσή μου είναι να παρουσιάσω σε αυτούς τους ιδιοκτήτες μια νόμιμη, ισχυρή και σωστή εμπορική προσφορά, για να τους πούμε ότι «ήρθε η ώρα να φύγετε, γιατί ο χρόνος σας τελείωσε». Οι οπαδοί μας σε όλο τον Κόσμο έχουν βαρεθεί αυτό το καθεστώς».

Πέρα από τα άσχημα αποτελέσματα και τα αρνητικά ρεκόρ, η εικόνα της Γιουνάιτεντ είναι πιο αποκαρδιωτική από ποτέ στη μετά-Φέργκιουσον εποχή. Σε τέτοιο σημείο, ώστε να δικαιώνεται ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο οποίος, κάποτε, περηφανεύτηκε πως η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήταν το ότι τερμάτισε στη 2η θέση με αυτή την ομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...