475
Η θολή φωτογραφία δείχνει μόνο πέτρες, λίγη βλάστηση και τα ταλαιπωρημένα πόδια του ορειβάτη |

Το ασυνήθιστο χόμπι που έσωσε μια ζωή

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 13:10
Η θολή φωτογραφία δείχνει μόνο πέτρες, λίγη βλάστηση και τα ταλαιπωρημένα πόδια του ορειβάτη
|

Το ασυνήθιστο χόμπι που έσωσε μια ζωή

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 13:10

Οταν έβγαλε τη φωτογραφία με τα μαυρισμένα από την κάπνα πόδια του να κρέμονται στο κενό, ο Ρενέ Κομπεάν νόμιζε ότι θα είναι και η τελευταία του, γιατί είχε χαθεί και περιπλανιόταν μόνος σε έναν εθνικό δρυμό  στη νότια Καλιφόρνια.

Ο 45χρονος άνδρας είχε φωνάξει βοήθεια πολλές φορές και έχει γράψει SOS με κάρβουνο σε όποια επιφάνεια μπορούσε να βρει.

Μπορεί να γνώριζε καλά τον δρυμό Αντζελες –γιατί τον είχε περπατήσει πάρα πολλές φορές– ωστόσο διαπίστωσε ότι το καινούργιο μονοπάτι που πήρε στις 12 Απριλίου, όταν είχε βγει για μία σύντομη βόλτα, τον οδήγησε σε άγνωστο σημείο. Είχε αρχίσει να φοβάται και κρύωνε, καθώς έπεφτε η θερμοκρασία και δυνάμωνε ο αέρας. Στο κινητό η μπαταρία ήταν μόλις στο 10% και χρειάστηκε να ανέβει ψηλά για να βρει ένα σημείο με μόλις μία γραμμή στο σήμα.

Εστειλε μήνυμα σε έναν φίλο του και δύο φωτογραφίες από το μέρος όπου βρισκόταν: «SOS, θα κλείσει το κινητό, χάθηκα». Εστάλη όμως μόνο μία, αυτή με τα πόδια που κρέμονταν στο κενό.

Η κακή του τύχη δεν σταμάτησε εκεί: όχι μόνο δεν είχε σήμα στο κινητό, όχι μόνο η φωτογραφία δεν έδινε καμία πληροφορία για το πού είναι, αλλά διαπίστωσε ότι είχε απενεργοποιήσει και τις ρυθμίσεις που δείχνουν τη θέση του κινητού.

Το βράδυ ήταν τρομακτικό. Είδε δύο πούμα και μία αρκούδα, οπότε, καλού-κακού, είχε μαζί του ένα μεγάλο ξύλο και πέτρες για να τρομάξει τα ζώα σε περίπτωση που πλησίαζαν. Ο ίδιος ήταν ελαφρά ντυμένος και είχε μαζί του μόνο μια μπάρα δημητριακών και ένα λίτρο νερό.

Κι όμως, γράφει η Washington Post που διηγείται την περιπέτεια, υπήρξε ένας άνθρωπος που έστω και από αυτή τη φωτογραφία μπόρεσε να βοηθήσει τον Κομπεάν.

Ο Μπεν Κούο πρόσεξε το tweet του τοπικού σερίφη που ενημέρωνε για την περίπτωση του Κομπεάν. Ο σερίφης είχε προσπαθήσει να βρει τον ορειβάτη, αλλά δεν τα είχε καταφέρει και έτσι δημοσίευσε τη φωτογραφία και τα στοιχεία του στο Διαδίκτυο, μήπως βρεθούν κάποιοι που να γνωρίζουν περισσότερα.

Ο Κούο, που εργάζεται σε εταιρεία τεχνολογίας, είναι επίσης ραδιοερασιτέχνης και από χόμπι επιθεωρεί δορυφορικές φωτογραφίες για να εντοπίσει πυρκαγιές στα δάση. Έχει και ένα άλλο ασυνήθιστο χόμπι, να αναζητά πού τραβήχτηκε μία φωτογραφία ή που γυρίστηκε μία ταινία.

Η θολή φωτογραφία με τα πόδια του Κομπεάν δείχνει μόνο πέτρες και βλάστηση. Με μόνο δεδομένο το σημείο όπου είχε βρεθεί το αυτοκίνητό του Κομπεάν, ο Κούο άρχισε την αναζήτηση.

Κατ’ αρχάς, το ότι φαινόταν να υπάρχει βλάστηση τον έκανε να επικεντρώσει την αναζήτηση του στη νότια πλευρά του δρυμού,  γιατί στη βόρεια δεν υπάρχουν πράσινες κοιλάδες. Κατάφερε να βρει ένα πιθανό σημείο και να διασταυρώσει το εύρημά του με τις φωτογραφίες του Google Earth.

Ο σερίφης έδειξε να πείθεται από τα επιχειρήματα του Κούο και έστειλε ομάδα διάσωσης με ελικόπτερο, που βρήκε τον ορειβάτη σώο, αφού είχε συμπληρώσει 27 ώρες στην ερημιά. Ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο που είχε υποδείξει ο Κούο.

Μια ζωή σώθηκε από μια θολή φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...