442
«Eίχε τον κόσμο στα πόδια του και τώρα βλέπει τα πόδια του κόσμου», δήλωσε ο φίλος του Στίβεν Φράι, βρετανός κωμικός και συγγραφλεας | REUTERS/Mario Anzuoni

Το αστέρι του Χιου Λόρι στη λεωφόρο του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2016, 11:27
«Eίχε τον κόσμο στα πόδια του και τώρα βλέπει τα πόδια του κόσμου», δήλωσε ο φίλος του Στίβεν Φράι, βρετανός κωμικός και συγγραφλεας
|REUTERS/Mario Anzuoni

Το αστέρι του Χιου Λόρι στη λεωφόρο του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2016, 11:27

«Είναι στραβοκάνης και η μία του ρώγα είναι πολύ μακριά από την άλλη, αλλά μου αρέσει» δήλωσε ο βρετανός κωμικός και συγγραφέας Στίβεν Φράι, φίλος από το σχολείο ακόμη, με τον Χιου Λόρι. Την πιο πάνω δήλωση έκανε με αφορμή το νέο αστέρι του βρετανού σταρ στη λεωφόρο του Χόλιγουντ.

Ο 57χρονος Χιου Λόρι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Οξφόρδη, σπούδασε στο Κέμπριτζ και σήμερα είναι ηθοποιός, συγγραφέας, μουσικός και σκηνοθέτης. Η πρώτη δουλειά στην τηλεόραση που τον έκανε διάσημο ήταν το σήριαλ «A Bit of Fry & Laurie», μια κωμωδία την οποία έγραψε και παρουσίασε μαζί με τον Στίβεν Φράι.

Ολοι εμείς όμως τον γνωρίσαμε από το υπερπετυχημένο σήριαλ «Ιατρικές Υποθέσεις» (2004-2012), στο οποίο υποδύεται τον εκκεντρικό Δρ Γκρέγκορι Χάουζ. Ο συγκεκριμένος ήρωας, από το 2012 περιλαμβάνεται στο Βιβλίο Γκίνες, ως ο πιο προβεβλημένος τηλεοπτικός χαρακτήρας. Σημειωτέον πως το σήριαλ προβάλλεται σε 65 χώρες και το κοινό του αγγίζει τους 85 εκ. θεατές παγκοσμίως.

2016-10-25T214645Z_1615325205_S1AEUJBQHXAA_RTRMADP_3_PEOPLE-HUGHLAURIE
Ο Χιου Λόρι ποζάρει με τον παιδικό φίλο και συνεργάτη του από την Οξφόρδη, βρετανό κωμικό και συγγραφέα Στίβεν Φράι (REUTERS/Mario Anzuoni)

Δεν είναι μόνο τηλεοπτικός ηθοποιός όμως ο Χιου Λόρι. Εχει επίσης παίξει και στον κινηματογράφο, μεταξύ άλλων στις ταινίες «Η χώρα του αύριο» (2015), «Λογική και ευαισθησία» (1995), «Ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα» (1998).

Επίσης είναι εξαιρετικός μουσικός και τραγουδιστής και τα δύο άλμπουμ που κυκλοφόρησε μαζί με το συγκρότημά του, «The Copper Bottom Band», συγκαταλέγονται στα πιο ευπώλητα όλων των εποχών στη μουσική μπλουζ.

Από αυτή την εβδομάδα λοιπόν, ο εξαιρετικά πετυχημένος Βρετανός, Χιου Λόρι, έχει το δικό του αστέρι δίπλα σ’ εκείνα των συμπατριωτών του: Εμα Τόμσον, Κολιν Φερθ, Ρίντλεϊ Σκοτ και Ελεν Μίρεν. Μάλιστα με την Εμα Τόμσον όπως και με την Τίλντα Σουίντον υπήρξαν συμφοιτητές στο Κέμπριτζ.

Το αστέρι του Χιου Λόρι είναι το Νο 2.593 στη λεωφόρο.

Dr-House-13
Ως Δρ Χάουζ, ο Χιου Λόρι φιγουράρει στο βιβλίο Γκίνες. Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός ήρωας καταχωρήθηκε το 2012 ως ο πιο προβεβλημένος

«Αυτός ο κόσμος που ζούμε δεν είναι δίκαιος», δήλωσε ο βρετανός ηθοποιός. «Είμαι 57 ετών και έχω ζήσει μια ζωή γεμάτη τύχη, από την αρχή μέχρι το τέλος – αισθάνομαι τόσο παράλογα τυχερός ώστε περιμένω από μέρα σε μέρα να μου πέσει ένα πιάνο στο κεφάλι καθώς περπατάω στον δρόμο για να επανέλθει η ισορροπία».

Αφού τα είπε όλα αυτά, δήλωσε και πως νιώθει πολύ προνομιούχος που εργάζεται στη βιομηχανία του θεάματος. «Η τηλεόραση και ο κινηματογράφος, αγγίζουν και διαμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ούτε ξέρω πόσοι νέοι έχουν έρθει και μου έχουν πει κατά καιρούς ότι σπουδάζουν ή ότι σκοπεύουν να σπουδάσουν ιατρική χάρη στον Χάουζ…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...