467
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων |

Το 4ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 19:10
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων
|

Το 4ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 19:10

Επειτα από τρεις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ), που πραγματοποιείται από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, συνεχίζεται ανανεωμένο στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά (2019-2020), το ΕνΘεΣυ ψάχνει θεατρικές φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί και την παρουσίασή της στη σκηνή.

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, συνεργάζονται δημιουργικά με καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου.

Στο τέλος του Εργαστηρίου, τρία επιλεγμένα μονόπρακτα παρουσιάζονται στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνθήκες πλήρους θεατρικής παραγωγής, ανοιχτής για το κοινό. Ολα τα υπόλοιπα μονόπρακτα των συμμετεχόντων στο ΕνΘεΣυ παρουσιάζονται υπό μορφή αναλογίου σε αίθουσα του ιδρύματος.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι.
  • Σε όποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο και να το δει τυπωμένο σε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοση, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά.
  • Σε όποιον επιθυμεί να δει το μονόπρακτο θεατρικό έργο του να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή ως ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση.

Με ποιους γίνεται εφέτος

Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος. Εοσηγητές (αλφαβητικώς) είναι οι: Σοφία Διονυσοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Ηρακλής Λογοθέτης, Γιάννης Τσίρος, Κώστας Φιλίππογλου. Στο ΕνΘεΣυ θα πάρουν μέρος επίσης ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και η Αμαλία Μουτούση. Το ΕνΘεΣυ διευθύνει ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης.

Οι αιτήσεις

  • Οι όροι συμμετοχής είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.
  • Ο ενδιαφερόμενος στέλνει στο [email protected] θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μια διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος). Το αρχείο μπορεί να είναι word ή pdf, ο τίτλος της διαλογικής σκηνής είναι προαιρετικός, ενώ θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αποστολέα στην πρώτη σελίδα του αποστελλομένου αρχείου.
  • Στο ίδιο mail ο ενδιαφερόμενος στέλνει επίσης σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο το τηλ. επικοινωνίας).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται έως τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Τα κείμενα και τα βιογραφικά θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Οσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο ΕνΘεΣυ θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Η διάρκεια

Το Εργαστήριο είναι πεντάμηνο, και θα διεξάγεται κάθε Σάββατο 12:00-16:00, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ. Πρώτη συνάντηση των συμμετεχόντων θα γίνει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου.

Το κόστος

Το κόστος συμμετοχής είναι 480€, σε δύο ισόποσες καταβολές, πριν από την έναρξη και στο μέσον της διάρκειας του Εργαστηρίου.

Στο τέλος του Εργαστηρίου οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...