300
Το παλαιό εργοστάσιο της PITSOS στον Αγ. Ι. Ρέντη | INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεωργιάδης: Επί ΣΥΡΙΖΑ η «PITSOS» έκλεινε – σήμερα οι εργαζόμενοι δουλεύουν στο νέο εργοστάσιο

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 11:42
Το παλαιό εργοστάσιο της PITSOS στον Αγ. Ι. Ρέντη
|INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεωργιάδης: Επί ΣΥΡΙΖΑ η «PITSOS» έκλεινε – σήμερα οι εργαζόμενοι δουλεύουν στο νέο εργοστάσιο

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2022, 11:42

Στη διάσωση της ιστορικής εταιρείας «PITSOS», η οποία από το «λουκέτο» του 2017, επί κυβέρνησης δηλαδή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφτασε πλέον να λειτουργεί πλήρως σε νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα με την επωνυμία «ΠΥΡΑΜΙΣ», αναφέρθηκε την Τετάρτη, σε ανάρτησή του (εδώ), ο  υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης με την πρώτη συσκευή με ηλεκτρικές εστίες κουζίνας της «ΠΥΡΑΜΙΣ» από το νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα, με τις υπογραφές των εργαζομένων/ Τ[email protected]

Tο 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ η «ΠΙΤΣΟΣ» έκλεινε και οι εργαζόμενοι απολύονταν, σήμερα δουλεύουν στο νέο εργοστάσιο, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης στην ανάρτησή του που αναλυτικά έχει ως εξής:

«Οταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέλαβα και την Συμφωνία για το κλείσιμο και την απόλυση όλων των εργατών της «ΠΙΤΣΟΣ» που είχε δεχθεί η Κυβέρνηση του Σύριζα το 2017.

»Σύμφωνα με αυτήν όλοι οι εργαζόμενοι θα απολύονταν και το εργοστάσιο θα έκλεινε, καθώς η μητρική εταιρία είχε αποφασίσει να μεταφέρει την γραμμή παραγωγής στην Τουρκία. Η πονηριά έγκειτο στο ότι το σχέδιο θα εφαρμοζόταν 3 χρόνια μετά δηλ το 2020. Όντες βέβαιοι ότι έως τότε δεν θα ήταν στην Κυβέρνηση έστειλαν τον λογαριασμό στην επόμενη.

»Οταν ήρθαν οι εργάτες μαζί με τον βουλευτή μας β´ Πειραιώς κ. Μαρκόπουλο, άρχισα τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης. Τελικά βρήκα τον κ. Μπακατσέλο συμφωνήσαμε το πώς θα γινόταν, πίεσα την μητρική εταιρία και επήλθε συμφωνία.

»Η παραγωγή συνεχίζεται σε νέο εργοστάσιο υπό την επωνυμία «ΠΥΡΑΜΙΣ».

»Σήμερα μου έδωσαν την πρώτη συσκευή με ηλεκτρικές εστίες κουζίνας της «ΠΥΡΑΜΙΣ» από το νέο τους εργοστάσιο στα Οινόφυτα, όπου δουλεύουν οι πρώην εργαζόμενοι της «ΠΙΤΣΟΣ».

»Το πιο συγκινητικό ήταν ότι οι εργάτες που έπιασαν πάλι δουλειά υπέγραψαν από πίσω από την συσκευή και μου παρέδωσαν και επιστολή με τις ευχαριστίες τους…

»Εχει και η Πολιτική τις καλές της στιγμές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News