Επικαιρότητα

Τίτλοι τέλους στην υπόθεση της Μανωλάδας έξι χρόνια μετά

Εξι χρόνια μετά το αιματηρό επεισόδιο στα φραουλοχώραφα και δύο μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ, έπεσε η αυλαία της υπόθεσης με την ανακοίνωση της τελικής -μειωμένης- ποινής στον ένοπλο φρουρό που άνοιξε πυρ κατά των αλλοδαπών εργατών
Protagon Team

Eξι χρόνια μετά τα μπραβιλίκια στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας και τους πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών εργατών επειδή τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους – σε μια υπόθεση που οδήγησε στην καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2017 (περισσότερα για την απόφαση, αλλά και το ιστορικό της υπόθεσης εδώ)- ήρθε η δικαστική απόφαση που ουσιαστικά ρίχνει την αυλαία της υπόθεσης, με την ανακοίνωση της τελικής ποινής για τον δράστη του επεισοδίου.

Ο ένοπλος φουρός που άνοιξε πυρ τραυματίζοντας 30 από τους εργάτες καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών -ποινή εξαγοράσιμη. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια κάθειρξη, έμεινε στη φυλακή για 15 μήνες, για να μετατραπεί τελικά η ποινή του σε εξαγοράσιμη ( 5 ευρώ για κάθε ημέρα στη φυλακή).

Η ποινή του μειώθηκε καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σήμερα ο καταδικασθείς φέρεται να είναι ο ίδιος οικονομικός μετανάστης, στη Βρετανία, εργαζόμενος σε ελληνικό εστιατόριο.