380
|

Τιτανομαχία και «ρεβάνς» του 1984 στα ημιτελικά του Champions League

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 14:51

Τιτανομαχία και «ρεβάνς» του 1984 στα ημιτελικά του Champions League

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2018, 14:51

Η πιθανότητα επανάληψης του τελικού του 1981 όπου η Λίβερπουλ είχε νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 για να κατακτήσει το τρίτο, τότε, Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της, αναδείχθηκε από την κλήρωση των ημιτελικών του Champions League που έγινε την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.

Στους «4» για μια θέση στον τελικό του Κιέβου (26 Μαΐου), θα βρεθούν αντιμέτωπες η Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπάγερν Μονάχου και η Ρόμα με τη Λίβερπουλ, σε μια συνάντηση που φέρνει μνήμες από έναν άλλο μεγάλο τελικό των 8οs, αυτόν του 1984, όταν οι «Κόκκινοι» είχαν κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο επικρατώντας στο «Ολύμπικο» της Ρώμης στα πέναλτι.

Το μεγάλο ζευγάρι πάντως είναι αυτό της Ρεάλ και της Μπάγερν. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες πέρυσι στα προημιτελικά και η Ρεάλ προκρίθηκε στην παράταση (2-1 στο Μόναχο, 4-2 στη Μαδρίτη). Συνολικά έχουν συναντηθεί 24 φορές, όλες για την ίδια διοργάνωση, έχοντας από 11 νίκες, ενώ 2 ματς έληξαν ισόπαλα. Οι Μαδριλένοι μετρούν 37 τέρματα έναντι 36 των Βαυαρών.

Στον άλλο ημιτελικό, η Ρόμα του Κώστα Μανωλά θα αναμετρηθεί με τη Λίβερπουλ του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Το ζευγάρι αυτό είναι ουσιαστικά η ρεβάνς του τελικού του 1984 που έγινε στη Ρώμη και οι «Κόκκινοι» είχαν φτάσει στον τίτλο με 4-2 στα πέναλτι με μια αξέχαστη όσο και εκκεντρική εμφάνιση του μεγάλου Μπρους Γκρόμπελαρ, τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Οι πρώτοι αγώνες θα λάβουν χώρα στις 24-25 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 1-2 Μαΐου.

Νωρίτερα είχε γίνει η κλήρωση των ημιτελικών του Europa League, που έφερε τη Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου αντιμέτωπη με τη Σάλτσμπουργκ.

Dap8NfbX0AAO5lt

Το μεγάλο ζευγάρι που πολλοί θα περίμεναν ακόμα και στον τελικό, είναι αυτό ανάμεσα στην Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο το 2010 και το 2012.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι αυτό των μεγάλων ανατροπών. Η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου, η οποία συνέτριψε 5-2 τη Λειψία στο «Βελοντρόμ» και πήρε το εισιτήριο για τους «4» παίζει με τη Σάλτσμπουργκ, η οποία ήθελε τέσσερα γκολ για να αποκλείσει τη Λάτσιο και τα πέτυχε, επικρατώντας στην έδρα της με 4-1 των Ρωμαίων.

Οι πρώτοι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 26 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου. Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στη Λυόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...