319
Η Νάνσι Πελόζι υπογράφει το κατηγορητήριο παρουσία βουλευτών | REUTERS

Την Τρίτη ξεκινά η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 07:56
Η Νάνσι Πελόζι υπογράφει το κατηγορητήριο παρουσία βουλευτών
|REUTERS

Την Τρίτη ξεκινά η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 07:56

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική Γερουσία.

Αυτό γνωστοποίησε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος του σώματος, Μιτς Μακόνελ, αφού παρέλαβε το κατηγορητήριο, το οποίο υπέγραψε την Τετάρτη, η Νάνσι Πελόζι

Η Γερουσία καλείται να οργανώσει τη διαδικασία της δίκης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

«Σήμερα γράφουμε ιστορία», είπε η Πελόζι σε επίσημη τελετή μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο σώμα για να εγκριθεί η επίδοση του κατηγορητηρίου στη Γερουσία.

Την ιστορική διαδικασία θα συντονίσει ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, που αναμένεται να ορκιστεί την Πέμπτη πριν ορκίσει με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές.

Το επίσημο κατηγορητήριο που παρέδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Γερουσία

Πάντως οι πιθανότητες να καθαιρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία μετά τη δίκη του στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, θεωρούνται πρακτικά μηδενικές.

Παρόλα αυτά, η Πελόζι τόνισε ότι, η Βουλή έπραξε το καθήκον της. «Η διαδικασία αποπομπής έχει καταγραφεί για πάντα. Δεν μπορούν ποτέ να το διαγράψουν αυτό».

Η τελετουργική πορεία των βουλευτών μέσα στις αίθουσες του Κογκρέσου

Το έγγραφο που υπέγραψε η Νάνσι Πελόζι, μετέφεραν στη Γερουσία, οι βουλευτές που έχουν οριστεί ως οι διαχειριστές της δίκης για λογαριασμό της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Περπατώντας αργά, όπως περιγράφει η Guardian, η γραμματέας των Ρεπουμπλικάνων, Λόρα Ντόουβ και οι υπόλοιποι άντρες και γυναίκες βουλευτές των Δημοκρατικών διέσχισαν τις αίθουσες του Κογκρέσου που χωρίζουν τη Βουλή από τη Γερουσία, στο Καπιτώλιο, και παρέδωσαν τα άρθρα της διαδικασίας αποπομπής του Τραμπ, στον πρόεδρο του Σώματος, Μιτς Μακόνελ.

Επτά βουλευτές ορίστηκαν από τους Δημοκρατικούς ως οι κατήγοροι στη δίκη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματα του κόμματος στους γερουσιαστές – δικαστές.

Οι εννέα άντρες και γυναίκες μεταφέρουν το έγγραφο στη Γερουσία
Οι βουλευτές διασχίζουν το Κογκρέσο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...