233
| Intime

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 21:58
|Intime

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 21:58

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρε την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανάσιο Κουτρομάνο επικαλούμενος «την αδράνεια που επιδεικνύει και την απροθυμία του να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εξασφαλιστεί η πολυφωνία».

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Τετάρτη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ ως προς την διαχείριση της προβολής και ενημέρωσης των απόψεων και θέσεων των πολιτικών κομμάτων.

O πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος είχε εισηγηθεί το 2016 την τοποθέτηση του κ. Κουτρομάνου στην Αρχή, τον κάλεσε μάλιστα να παραιτηθεί ως πράξη πολιτικού ακτιβισμού.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές υποστήριξαν ότι από τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία «έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, σαν να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα». Με αφορμή μάλιστα την πανδημία, η κυβέρνηση «συνεχίζει να τρέφει και να επιβραβεύει αυτή την τακτική», ανέφεραν ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει τον Νοέμβριο του 2016 τον κ. Κουτρομάνο. Η επιλογή, που γίνεται από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, απαιτεί πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων που εξασφαλίστηκε με τη θετική γνώμη του τότε κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς δεν προβλέπεται κάποια διαδικασία μομφής προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ, η άρση της εμπιστοσύνης δεν επηρεάζει την παραμονή του στο Συμβούλιο.

* Την εμπιστοσύνη της στον Πρόεδρο του ΕΣΡ ανακοίνωσε ότι αίρει και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...