258
Ο Θόδωρος Τσουκάτος | Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την αθώωση Τσουκάτου για το 1 εκατ. της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 15:40
Ο Θόδωρος Τσουκάτος
|Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Την αθώωση Τσουκάτου για το 1 εκατ. της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 15:40

Η εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της Siemens πρότεινε την αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος είχε εμπλακεί στην υπόθεση για ένα εκατ. γερμανικά μάρκα, τα οποία έλαβε από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας Μιχάλη Χριστοφοράκο και από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε αλλά τα έδωσε στο κομματικό ταμείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην ιστοσελίδα kathimerini.gr, ενδιαφέρον προκαλεί η παραδοχή της εισαγγελέως, ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που όμως δεν εντοπίστηκαν από τις πολύχρονες έρευνες.

Οι ταμίες του κόμματος, είπε ακόμη η εισαγγελέας, που ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, δεν γίνονται πιστευτοί και ελέγχονται από την εισαγγελία για ψευδορκία.

Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε η εισαγγελέας, δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία. Αν δηλαδή, δόθηκε σε άλλα πρόσωπα, ή αν τα πήρε μόνο ο ίδιος. Πάντως, το 1 εκατ. μάρκα δεν διατέθηκε για χρηματισμό υπαλλήλων του ΟΤΕ. «Ο Χριστοφοράκος δεν είχε κανέναν λόγο να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ μέσω του Τσουκάτου. Είχαν με τον Μαυρίδη δικό τους μηχανισμό για απευθείας πληρωμές» ανέφερε.

Ετσι, σύμφωνα με την κυρία Σκεπαρνιά, εφόσον η κατηγορία για τον Θόδωρο Τσουκάτο είναι για άμεση συνέργεια σε δωροληψία αγνώστων υπαλλήλων, τόσο ο ίδιος όσο και τα παρένθετα πρόσωπα, πρέπει να κηρυχθούν αθώοι.

Σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος δήλωσε: «Η πρόταση της κυρίας εισαγγελέως περί αθώωσης του Θόδωρου Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...