183
Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη τραγούδησε η χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ | Τwitter/ΚΙΝΑΛ

Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:24
Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη τραγούδησε η χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ
|Τwitter/ΚΙΝΑΛ

Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Γεννηματά

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:24

Τη μνήμη του Γιώργου Γεννηματά τίμησε, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του, το Κίνημα Αλλαγής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Τετάρτη,η περιφερειακή οργάνωση στο Αιγάλεω.

Η δημοκρατική παράταξη τίμησε έναν πρωταγωνιστή του χώρου, εκ των προσωπικοτήτων που συνέδεσε το όνομά του με τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, αλλά και ένα σύμβολο της ενότητας για τον χώρο.

Οπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ», εκείνοι που κλήθηκαν να μιλήσουν γι’ αυτόν είχαν, κατά κύριο λόγο, άρωμα Αυτοδιοίκησης, καθώς αν και πολλοί έχουν συνδέσει τον Γεννηματά με το ΕΣΥ, η πρώτη του θητεία, στο υπουργείο Εσωτερικών, διαμόρφωσε καθοριστικά τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες των δημάρχων και των περιφερειών.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα για να ακούσουν τον Γιώργο Καμίνη, τον Γιάννη Σγουρό και τη Νανά Νταουντάκη να περιγράφουν το έργο και την πορεία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ -τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθησαν ήταν η κόρη του και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο Κώστας Γείτονας, ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Μπίρμπας, οι βουλευτές Γεώργιος Καρράς και Γιάννης Κουτσούκος, αλλά και πολλά στελέχη του κεντροαριστερού φορέα.