375
Η Τερέζα Μέι σε παλαιότερη φωτογραφία ενώ αποχωρεί από τον αριθμό 10 της Ντάουνιγνκ Στριτ. Την Παρασκευή θα είναι για πάντα | REUTERS/Toby Melville/File Photo

Times: H Μέι το πήρε απόφαση, παραιτείται την Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 09:21
Η Τερέζα Μέι σε παλαιότερη φωτογραφία ενώ αποχωρεί από τον αριθμό 10 της Ντάουνιγνκ Στριτ. Την Παρασκευή θα είναι για πάντα
|REUTERS/Toby Melville/File Photo

Times: H Μέι το πήρε απόφαση, παραιτείται την Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 09:21

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο Παρασκευή, γράφουν οι Times , επικαλούμενοι πηγές του περιβάλλοντός της.

Οπως διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, η Μέι θα παραμείνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός μέχρι να αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της σε μία διαδικασία δύο σταδίων η οποία θα καταλήξει στους δύο επικρατέστερους  υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των 125.000 μελών των Τόρις.

H είδηση έρχεται λίγο μετά την παρουσίαση του νέου σχεδίου για το Brexit από την βρετανίδα πρωθυπουργό στο κοινοβούλιο, όπου όμως ήταν εμφανής η απουσία βουλευτών του κόμματός της, ακόμη και μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Η ίδια η Μέι χαρακτήρισε το σχέδιό της για το Brexit ως τη μοναδική ευκαιρία για τη χώρα.

«Απορρίψτε το και το μόνο που θα έχουμε μπροστά μας θα είναι ο διχασμός και το αδιέξοδο. Ρισκάρουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Βουλή. Ρισκάρουμε να μην γίνει το Brexit, κάτι που οι Βρετανοί πολίτες δεν θα ανεχθούν. Ρισκάρουμε να προκαλέσουμε μεγαλύτερο διχασμό σε μια στιγμή που πρέπει να συνεργαστούμε για το εθνικό συμφέρον», ήταν η προειδοποίηση που απηύθυνε κυρίως στους βουλευτές των Συντηρητικών, οι οποίοι και πάλι δεν έδειξαν να πείθονται.

«Κανένας βουλευτής των Εργατικών δεν θα ψηφίσει μια συμφωνία με βάση την υπόσχεση μιας πρωθυπουργού που μετράει μέρες σε αυτή τη θέση. Ακόμα και αν η πρωθυπουργός μπορούσε να τιμήσεις τις υποσχέσεις της η συμφωνία που μας προτείνει δεν αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό. Το σχέδιό της των 10 σημείων αποτελείται από αντιφάσεις και ευσεβείς πόθους», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η Τερέζα Μέι αποφάσισε να παίξει και το χαρτί του δημοψηφίσματος, με τους πολιτικούς αναλυτές ωστόσο να εκτιμούν πως είναι πλέον αργά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την αποχώρησή της από τον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, έχοντας πέσει θύμα ανταρσίας μέσα στο ίδιο το υπουργικό της συμβούλιο, γράφουν οι Times.

Αποφεύγοντας τις πιέσεις που δέχθηκε να υποβάλει την παραίτησή της ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, η Μέι επέμεινε ότι θα συνεχίσει την καμπάνια της εν όψει των ευρωεκλογών. Σύμμαχοί της ωστόσο και πηγές του περιβάλλοντός της, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι θα ανακοινώσει τελικά την παραίτησή της την Παρασκευή μετά το τέλος συνάντησής της με τον Σερ Γκράχαμ Μπράντι, πρόεδρο της Επιτροπής 1922.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...