365
Εικόνες όπως αυτή, με πλήθη εργαζομένων στην Google να συρρέουν στα γραφεία της εταιρείας, θα αργήσουν πολύ να επαναληφθούν, αφού ο γίγαντας του Internet αποφάσισε να επιτρέψει στους υπαλλήλους του να εργάζονται από το σπίτι | Shutterstock

Τηλεργασία για άλλους 12 μήνες αποφάσισε η Google

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 16:50
Εικόνες όπως αυτή, με πλήθη εργαζομένων στην Google να συρρέουν στα γραφεία της εταιρείας, θα αργήσουν πολύ να επαναληφθούν, αφού ο γίγαντας του Internet αποφάσισε να επιτρέψει στους υπαλλήλους του να εργάζονται από το σπίτι
|Shutterstock

Τηλεργασία για άλλους 12 μήνες αποφάσισε η Google

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2020, 16:50

Πολλές εταιρείες παγκοσμίως συνεχίζουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό να διατηρούν το καθεστώς τηλεργασίας για την προστασία των εργαζομένων τους από τον κορονοϊό.

Ο Σουντάρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Google, ανακοίνωσε ότι η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να επιτρέψει σε όποιον εργαζόμενό της το επιθυμεί να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι για τους επόμενους 12 μήνες. Ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών, που έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας, διατηρεί την επιλογή της τηλεργασίας για τους περίπου 200.000 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αριθμό προσωπικού εταιρεία στον κόσμο μέχρι στιγμής που έλαβε απόφαση για τόσο μεγάλου χρονικού εύρους διατήρηση της τηλεργασίας εξαιτίας της πανδημίας. Η Google ήταν άλλωστε και από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που επέτρεψαν την τηλεργασία όταν ξεκίνησε η πανδημία. Οποιοι εργαζόμενοι αποφασίσουν να συνεχίσουν την τηλεργασία μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, θα έχουν συμπληρώσει 15 μήνες τηλεργασίας. Ο Σουντάρ Πιτσάι έκανε γνωστό ότι έχουν ήδη αρχίσει να επαναλειτουργούν τα γραφεία της Google σε 42 χώρες και ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν τις προσεχείς εβδομάδες τα γραφεία σε αρκετές ακόμη χώρες πλην ΗΠΑ. Ολα τα γραφεία της Google παραμένουν κλειστά σε όλες τις ΗΠΑ και το προσωπικό έχει ειδοποιηθεί ότι θα εργάζεται από το σπίτι μέχρι τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η εταιρεία δίνει την επιλογή σε όποιους το επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους για τουλάχιστον 12 μήνες ακόμη, ώστε να κάνουν τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προγραμματισμό και να μετακομίσουν, αν το επιθυμούν, σε άλλη περιοχή από αυτή στην οποία διαμένουν μέχρι σήμερα, όπου το κόστος της ζωής θα είναι πιο χαμηλό ή η ποιότητα ζωής καλύτερη. «Ελπίζω αυτή η απόφαση να προσφέρει στους εργαζομένους της εταιρείας την ευελιξία που χρειάζονται ώστε να αποκτήσουν την ισορροπία που επιθυμούν ανάμεσα στην εργασία και τη φροντίδα του εαυτού τους και των ανθρώπων που αγαπούν, τους επόμενους 12 μήνες» αναφέρει ο Πιτσάι.

H εταιρεία είχε κάνει γνωστό πριν από λίγες εβδομάδες ότι θα προσφέρει στους υπαλλήλους της επιλογές είτε μόνιμης παραμονής στο σπίτι τους και εργασίας από αυτό, είτε να δουλεύουν κάποιες μέρες από το σπίτι τους και κάποιες άλλες να πηγαίνουν στο γραφείο τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...