245
Η τελευταία συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στη Μόσχα, τον Μάρτιο | EPA

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2020, 14:24
Η τελευταία συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στη Μόσχα, τον Μάρτιο
|EPA

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2020, 14:24

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τη Δευτέρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην κρίση στη Λιβύη και στην ανάγκη να γίνουν «πραγματικά βήματα» προς μια βιώσιμη εκεχειρία.

Η τουρκική προεδρία πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης για τη διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα «για την έρευνα για ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο», λέγοντας ότι Ερντογάν και Πούτιν «δίνουν έμφαση στη σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας και του διαλόγου».

Το Κρεμλίνο, σημείωσε επίσης, ότι και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχυθούν οι αντιτρομοκρατικές προσπάθειες στη Συρία, μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα ότι κοινή τουρκορωσική περίπολος επλήγη από έκρηξη στην περιοχή Ιντλίμπ.

Η τουρκική προεδρία πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο μέσω των διπλωματικών και στρατιωτικών διαύλων για τη Συρία.

Ιντλίμπ: Επίθεση κατά κοινής ρωσοτουρκικής περιπόλου

Τουρκικό στρατιωτικό όχημα επλήγη από έκρηξη τη Δευτέρα στη διάρκεια κοινής ρωσοτουρκικής περιπόλου στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Κατά το επεισόδιο δεν επλήγησαν ρώσοι στρατιώτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της Ρωσίας.

Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν αργότερα ότι σημειώθηκε μια επίθεση, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά όχι νεκρούς.

Εξάλλου δύο στρατιώτες του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού εναντίον κυβερνητικού σημείου ελέγχου κοντά στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

«Ενα αεροπλάνο του συνασπισμού στοχοθέτησε ένα στρατιωτικό οδόφραγμα που είχε εμποδίσει τη διέλευση οχηματοπομπής» των δυνάμεων του υπό την Ουάσινγκτον διεθνούς συνασπισμού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...