188
| Reuters/INTIMENEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφώνημα Σολτς – Μητσοτάκη για Ουκρανία και Δυτικά Βαλκάνια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 11:29
|Reuters/INTIMENEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφώνημα Σολτς – Μητσοτάκη για Ουκρανία και Δυτικά Βαλκάνια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 11:29

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς είχε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με κύριο αντικείμενο συζήτησης το Ουκρανικό και τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του Πρωθυπουργού και για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ολαφ Σολτς για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Εκτίμηση του Πρωθυπουργού ήταν ότι υπάρχει θετική δυναμική για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ουκρανία τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας, των ανοικτών διαύλων με τη Ρωσία και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς μια επιθετική κίνηση θα επέφερε σοβαρές συνέπειες.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν. Προς το παρόν, πάντως, ο γερμανός καγκελάριος έχει να επισκεφτεί, στις 7 Φεβρουαρίου, τον Λευκό Οίκο όπου θα γίνει δεκτός από τον Τζο Μπάιντεν. Ενα αντίστοιχο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον για συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, παραμένει εκκρεμότητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...