912
Η Μελάνια Τραμπ τον Οκτώβριο του 2018. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι όταν η Μελάνια τσακώνεται με τον Ντόναλντ εμφανίζεται με λιγότερο σέξι ρούχα για να τον εκνευρίσει | REUTERS

Τι συμβαίνει στη ζωή –και στο κρεβάτι– της Μελάνια Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 14:40
Η Μελάνια Τραμπ τον Οκτώβριο του 2018. Στο βιβλίο αναφέρεται ότι όταν η Μελάνια τσακώνεται με τον Ντόναλντ εμφανίζεται με λιγότερο σέξι ρούχα για να τον εκνευρίσει
|REUTERS

Τι συμβαίνει στη ζωή –και στο κρεβάτι– της Μελάνια Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 14:40

Και τι δεν έχουμε ακούσει! Οτι η Μελάνια εξακολουθεί να είναι παντρεμένη με τον Τραμπ περίπου… με το ζόρι. Οτι είναι φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, εξ ου και το σλόγκαν «Free Melania» που κυκλοφορεί στα social ως hashtag αλλά και στους δρόμους σε πλακάτ. Οτι όλα αυτά είναι «παραμύθια» και η Μελάνια είναι στην πραγματικότητα εκείνη που κάνει κουμάντο στα του (Λευκού) οίκου της. Τι τελικά ισχύει από όλα αυτά; Και τι αποτελεί κατασκεύασμα της φαντασίας κάποιων «καλοθελητών»;

Μια νέα βιογραφία για την 50χρονη πια Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, που εκδόθηκε βέβαια χωρίς την άδειά της και έγραψε η διαπιστευμένη ρεπόρτερ του CNN στον Λευκό Οίκο, Κέιτ Μπένετ, έρχεται να «ρίξει φως» σε πολλά από τα ερωτήματα που περιβάλλουν την προσωπική ζωή μιας πανέμορφης γυναίκας δίπλα σε έναν πάμπλουτο και πανίσχυρο άνδρα.

Στο βιβλίο με τίτλο «Free, Melania» (έχει ενδιαφέρον το κόμμα μεταξύ των δύο λέξεων, το οποίο αλλάζει εντελώς το νόημα του σλόγκαν που αναφέραμε προηγουμένως), και συγκεκριμένα σε έξι σημεία του στέκονται σε ανάλυσή τους οι New York Times.

1. Η επιλογή της ένδυσης

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε καν τα ρούχα που φοράει. Ολες οι κινήσεις που κάνει κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα», γράφει η Μπένετ. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2016, όταν διέρρευσε η κασέτα στην οποία ο σύζυγός της καυχιόταν για τις κατακτήσεις του στις γυναίκες (είχε πει το κραυγαλέα σεξιστικό «Grab ’em by the pussy»), η Μελάνια επέλεξε να εμφανιστεί σε ένα ντιμπέιτ με μια «pink pussy-bow blouse», μια κίνηση δημόσιας αποδοκιμασίας των όσων είχε πει παλαιότερα ο σύζυγός της.

Η συγγραφέας υποστηρίζει πάντως ότι όταν η Μελάνια έχει τσακωθεί με τον πλανητάρχη, φοράει λιγότερο σέξι ρούχα, προκειμένου να τον εκνευρίσει. Χτυπάει δηλαδή τον σύζυγό της εκεί που πονάει. Εκείνος, για τον τρίτο του γάμο, ήθελε μια σέξι μοντέλα για σύζυγο και εκείνη του «απαντάει» με συντηρητικό ντύσιμο.

2. Η σχέση της με την θετή της κόρη, Ιβάνκα

Εχουν γραφτεί διάφορα για το τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ της Πρώτης Κυρίας και της «Πρώτης Κόρης». Σύμφωνα με τα όσα γράφει η Μπένετ, η σχέση μεταξύ των δύο γυναικών είναι «θερμή», αλλά όχι και «εγκάρδια». Κοινώς τα πάνε καλά αλλά δεν αγαπιούνται και ιδιαίτερα. Μάλιστα η Μπένετ αναφέρει στο βιβλίο της ότι η Μελάνια ένιωσε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια ότι η Ιβάνκα εισβάλλει στον δικό της χώρο αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να βαραίνουν την ίδια.

Ιβάνκα (αριστερά) και Μελάνια στα κόκκινα. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά (Reuters)

3. Η καμπάνια της «Be Best» δεν έχει την απήχηση που περίμενε

Η Μπένετ γράφει ότι η καμπάνια της Μελάνια για τα παιδιά, «Be Best» δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να φτάσει εκείνες των τέως Πρώτων Κυριών Μισέλ Ομπάμα («Let’s Move» ) και Νάνσι Ρίγκαν («Just Say No»). Ο λόγος ή μάλλον οι λόγοι; Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη στοχοθέτηση, χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο, σύμφωνα πάντα με την Μπένετ.

Η Μελάνια μιλά για την καμπάνια της «Be Best» (Reuters)

4. Η περιπέτεια της υγείας της το 2018 ήταν αρκετά σοβαρή

Τον Μάιο του 2018, η Μελάνια υποβλήθηκε σε αφαίρεση όγκου σε έναν από τους δύο της νεφρούς. Ο Λευκός Οίκος είχε διαμηνύσει μέσω των εκπροσώπων του ότι η διαμονή της Πρώτης Κυρίας στο νοσοκομείο αφορούσε ένα τρέχον ιατρικό θέμα κάτι που τουλάχιστον υποβάθμιζε την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Πέραν των αφόρητων πόνων που βίωνε σε καθημερινή βάση η Μελάνια κινδύνεψε να χάσει τον ένα της νεφρό, όπως και συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

5. Η Πρώτη Κυρία και η Δεύτερη Κυρία δεν τα πάνε καλά

Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ και πλέον συγγραφέα Κέιτ Μπένετ, η σχέση της Μελάνια με την Κάρεν Πενς (την γυναίκα του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς) δεν είναι και η καλύτερη.

Αυτό μάλιστα αποδεικνύεται και από την πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση στο Τέξας, όπου η Πρώτη Κυρία δεν επέλεξε να φορέσει χαμηλά τακούνια όπως πράττει συνήθως όταν φωτογραφίζεται δίπλα σε κάποιον ή κάποια μετρίου αναστήματος. Αποτέλεσμα: η Μελάνια να φαίνεται «σχεδόν κωμικά» ψηλότερη από την Κάρεν, κάτι που η Μπένετ βλέπει ως πλήρη έλλειψη σεβασμού για τη σύζυγο της αντιπροέδρου.

Η Κάρεν Πενς (αριστερά) και η Μελάνια Τραμπ χαιρετούν χαρούμενες το πλήθος. Είναι όμως στα αλήθεια έτσι τα πράγματα; (Reuters)

6. Η Πρώτη Κυρία έχει τον δικό της ιδιωτικό χώρο στον Λευκό Οίκο

Το έκτο και τελευταίο στοιχείο από το βιβλίο της Μπένετ στο οποίο στέκονται οι New York Times είναι ο προσωπικός χώρος της Μελάνια στην προεδρική κατοικία.

Ενώ ο Τραμπ μένει σε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο του δεύτερου ορόφου του Λευκού Οίκου, η Μελάνια κοιμάται χωριστά: μένει σε διπλό δωμάτιο του τρίτου ορόφου. Εκεί, φιλοξενούνταν κάποτε η μητέρα της Μισέλ Ομπάμα, Μάριαν Ρόμπινσον.

Η Μελάνια διαθέτει επίσης για αποκλειστικά δική της χρήση ένα δωμάτιο στο οποίο αναφέρεται ως «glam room» (χώρος για μακιγιάζ όπου μπαινοβγαίνουν αισθητικοί και κομμωτές) αλλά και μια ιδιωτική αίθουσα γυμναστηρίου στην οποία περιλαμβάνεται και μηχάνημα για πιλάτες.

Σε πρώτο πλάνο ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις προς τα ΜΜΕ. Πίσω του η Μελάνια μοιάζει να έχει πάρει τον δικό της δρόμο ( REUTERS/Tom Brenner)

Ισως η Μελάνια να μην είναι εν τέλει ούτε φυλακισμένη ούτε απελπισμένη. Φαίνεται να ελέγχει πλήρως τις κινήσεις που κάνει και τον τρόπο με τον οποίο περνά τον χρόνο της. Αλλωστε η Μπένετ γράφει ότι «η Μελάνια είναι η μόνη που μπορεί να πει στον πρόεδρο “κατάμουτρα” αυτό που σκέφτεται». Και αυτό έχει μια κάποια σημασία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...