267
Η Reggeborgh Invest αποτελεί τον βασικότερο μέτοχο της VolkerWessels, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην ΒΔ Ευρώπη (στη φωτογραφία τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Αμστερνταμ) |

Τι ερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους Ολλανδούς της Reggeborgh σε ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 15:46
Η Reggeborgh Invest αποτελεί τον βασικότερο μέτοχο της VolkerWessels, ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην ΒΔ Ευρώπη (στη φωτογραφία τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Αμστερνταμ)
|

Τι ερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους Ολλανδούς της Reggeborgh σε ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 15:46

Τις κινήσεις του oλλανδικού fund Reggeborgh Invest για τον μετοχικό έλεγχο της Ελλάκτωρ διερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατόπιν σχετικής καταγγελίας που της υπεβλήθη.

Στο πλαίσιο του ελέγχου εστάλη σειρά ερωτημάτων στις διοικήσεις τόσο της Reggeborgh Invest, όσο και της Ελλάκτωρ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όπου οι Ολλανδοί κατέχουν ποσοστό 30,2%, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν το μετοχολόγιο των τριών εταιρειών, τις θυγατρικές τους, τα μέλη των διοικήσεων κ.α.

Εκτός από το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,  οι Ολλανδοί της Reggeborgh εμφανίζονται με δυνητικό ποσοστό 26,73% – σε περίπτωση που ασκήσουν τα δικαιώματα προαίρεσης των μετοχών του Λεωμνίδα Μπόμπολα (12,55%) – και πλέον αυτό που διερευνάται είναι αν υπάρχει ζήτημα από την οριζόντια κοινή ιδιοκτησία ανταγωνιστικών εταιρειών.

Πηγές του ολλανδικού fund διευκρίνιζαν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, δεδομένου ότι η Reggeborgh  δεν ασκεί έλεγχο στη διοίκηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ούτε έχει διορίσει μέλη στο Δ.Σ.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν εξάλλου ότι η Reggeborgh κατέχει ήδη το 100% της ολλανδικής κατασκευαστικής εταιρείας VolkerWessels, μιας εκ των ισχυρότερων της χώρας και της Βορειοδυτικής Ευρώπης, με παρουσία σε αρκετές αγορές διεθνώς, χωρίς να έχει τεθεί ζήτημα από κάποια αρχή ανταγωνισμού.

Εκτός από την Ολλανδία, ο όμιλος διατηρεί παρουσία και στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Βόρειας Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδάς).

Το 2019, η VolkerVessels κατέγραψε τζίρο 6,6 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη της τάξης των 270 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο διαμορφώνεται σε σχεδόν 9 δισ. ευρώ. Ο όμιλος απασχολεί 17.000 εργαζομένους και αποτελείται από 120 εταιρείες.

Η Reggeborgh Invest αποτελεί το family fund της οικογένειας Βέσελς,  το οποίο διαχειρίζεται την προσωπική περιουσία της τρίτης πλουσιότερης οικογένειας της Ολλανδίας, εκτιμώμενου ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...