151
Το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Παιδείας | Nick Paleologos / SOOC

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Γ΄ Λυκείου και τα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 07:49
Το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Παιδείας
|Nick Paleologos / SOOC

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Γ΄ Λυκείου και τα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 07:49

Στη δημοσιότητα δόθηκε αργά τη Δευτέρα από το υπουργείο Παιδείας το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την πρόσβαση σε αυτή.

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν υπάρχουν αλλαγές συγκριτικά με τα όσα είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες εβδομάδες το υπουργείο για τη Γ’ Λυκείου και την εισαγωγή στα ΑΕΙ.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται ακόμη διατάξεις που καθορίζουν τη νέα δομή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (εντάσσεται σε αυτό το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας), του Διεθνούς Πανεπιστημίου (εντάσσονται σε αυτό τα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλονίκης), του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας μοιράζεται και εντάσσεται κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατά το ήμισυ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επίσης, ιδρύεται το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης (μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα έρθει τις επόμενες ημέρες προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με στόχο την ψήφισή του πριν από το Πάσχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...