266
Η εικόνα της αφροαμερικανίδας από την κάμερα ασφαλείας | .

Τι πραγματικά συνέβη στο Μουσείο της Βεργίνας;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 17:35
Η εικόνα της αφροαμερικανίδας από την κάμερα ασφαλείας
|.

Τι πραγματικά συνέβη στο Μουσείο της Βεργίνας;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 17:35

«Κανένας βανδαλισμός, καμία καταστροφή, καμία ζημία δεν συνέβη σε αρχαιότητες» δεν σταματά να λέει από το πρωί η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, αρχαιολόγος που δούλεψε δίπλα στον Μιχάλη Ανδρόνικο, Αγγελική Κοτταρίδη. Αφορμή σχετικά δημοσιεύματα για μια υπόθεση που συνέβη τον Μάιο και που κυκλοφόρησε ως επίθεση ξένης σε αρχαιότητες στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών της Βεργίνας. Το γεγονός διέρρευσε από την ελληνική αστυνομία και αφορά ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 10 Μαϊου.

Συγκεκριμένα μια γυναίκα αφροαμερικανίδα, ντυμένη με πολύχρωμη κελεμπία και τουρμπάνι, έριξε ένα απροσδιόριστης σύστασης υγρό στις λίθινες βάσεις μερικών επιτύμβιων στηλών και σε κάποιες πινακίδες εποπτικού υλικού χωρίς να γίνει αντιληπτή. Ωρες μετά ένας ξεναγός εντόπισε την υγρασία που είχε δημιουργηθεί στις συγκεκριμένες περιοχές, ενημέρωσε έναν φύλακα και έτσι άρχισε μια έρευνα που διήρκησε μέχρι τον εντοπισμό της γυναίκας στο εποπτικό υλικό. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να παραλάβει το υλικό και να κάνει έρευνα εντοπισμού της γυναίκας, ενώ οι συντηρητές αμέσως ανέλαβαν δράση και κατόρθωσαν χωρίς πρόβλημα να καθαρίσουν τις επιφάνειες. Δεν υπάρχει καν σημάδι.

«Φυσικά καλέσαμε σε απολογία τους φύλακες και τους έγινε επίπληξη. Ομως πρέπει να σας πω ότι εκείνη την ημέρα υπήρχαν πολλοί τουρίστες στον χώρο καθώς και μαθητές ενός σχολείου, γεγονός που δυσχέραινε το έργο τους» σημειώνει η κυρία Κοτταρίδη. Και απορεί πώς ξαφνικά έγινε τέτοιος ντόρος και με αυτή τη διάσταση για ένα γεγονός χωρίς επιπτώσεις που έγινε πριν από δυο μήνες. Η γυναίκα δεν εντοπίστηκε από την αστυνομία ενώ φυσικά παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά της. Ποιος ξέρει, ίσως μέσα σε αυτό το ιστορικό μουσείο που έχει τέτοια σχέση με το θάνατο να ήθελε να κάνει μια ιδιαίτερη τελετουργία…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...