669
Η αυτοκτονία της Κέιτ Σπέιντ σόκαρε τον κόσμο της μόδας και όχι μόνο | Brad Barket/Getty Images/Ideal Images

Τι μυστικά έκρυβε μέσα στη δική της τσάντα η Κέιτ Σπέιντ;

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2018, 16:23
Η αυτοκτονία της Κέιτ Σπέιντ σόκαρε τον κόσμο της μόδας και όχι μόνο
|Brad Barket/Getty Images/Ideal Images

Τι μυστικά έκρυβε μέσα στη δική της τσάντα η Κέιτ Σπέιντ;

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2018, 16:23

Υπάρχουν διάφορες τραγικές ειρωνείες που ακολουθούν μια είδηση όπως η αυτοκτονία μιας διάσημης αμερικανίδας σχεδιάστριας: γκουγκλάροντας «Kate Spade sui», δεν προλαβαίνεις να συμπληρώσεις τη λέξη «suicide» (αυτοκτονία) και η μηχανή αναζήτησης σου αντιπροτείνει τη λέξη «suitcase» (βαλίτσα), υποθέτοντας ότι θέλεις να αναζητήσεις στο Ιντερνετ κάποια από τις τσάντες που φέρουν την υπογραφή της.

Η «ντάμα μπαστούνι» της μόδας επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή της, παλεύοντας για πολλά χρόνια με τη διπολική διαταραχή και την κατάθλιψη. Χρησιμοποιώντας το επίθετό της (spade=μπαστούνι), είχε κάνει το συγκεκριμένο σύμβολο της τράπουλας σήμα-κατατεθέν της άκρως επιτυχημένης εταιρείας της.

2018-06-05T173027Z_598947691_RC17EA5FC860_RTRMADP_3_PEOPLE-KATE-SPADE
Βιτρίνα του καταστήματός της στο Μανχάταν (REUTERS/Shannon Stapleton)

Σε κάθε κατάστημα με την επωνυμία της, οι πωλήτριες ξεπροβόδιζαν τις πελάτισσες με την ευχή «enjoy your bag!» – «να απολαύσετε την τσάντα σας!» σε ελεύθερη μετάφραση. Η ίδια η Σπέιντ είχε τη νοοτροπία ότι τα αξεσουάρ δεν είναι για να τα κοιτάμε στην ντουλάπα, αλλά για να τα ζούμε, να φθείρονται μαζί μας.

Οποιος ξέρει καλά τις γυναίκες, γνωρίζει ότι μια τσάντα δεν είναι απλά μια τσάντα. Είναι ένα μικρό φορητό σπίτι-βασίλειο, μέσα στο οποίο μπορείς να βρεις τα πιο πιθανά και απίθανα πράγματα. Λένε ότι αν ψάξεις την τσάντα μιας γυναίκας, μπορείς να πεις πολλά για την προσωπικότητά της. Τι μυστικά έκρυβε άραγε στη δική της τσάντα η Κέιτ Σπέιντ;

Αλλη μια τραγική ειρωνεία: σε μια πάνινη τσάντα με την υπογραφή της, από την πιο casual σειρά, ήταν τυπωμένη η φράση «Seize the day» (Αδραξε τη μέρα).

 

seize
Μια πιο casual τσάντα της Κέιτ Σπέιντ, σε προτρέπει να αδράξεις τη μέρα (Seize the day) (Facebook)

Ο σύζυγος και συνέταιρός της, ο Αντι Σπέιντ-με τον οποίο η σχεδιάστρια βρισκόταν σε διάσταση τους τελευταίους δέκα μήνες-είπε στους New York Times ότι την προηγούμενη νύχτα της αυτοκτονίας της που μίλησε μαζί της στο τηλέφωνο «ακουγόταν χαρούμενη. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ή προειδοποίηση ότι θα έκανε κάτι τέτοιο».

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το σημείωμα που άφησε η Κέιτ Σπέιντ λίγο προτού αυτοκτονήσει. Αναφέρεται κυρίως στην έφηβη κόρη της Φράνσις Μπέατριξ, από την οποία ζητά να μην νιώσει σε καμία περίπτωση υπεύθυνη για την επιλογή της μητέρας της να φύγει από τη ζωή.

GettyImages-71528856
Η Κέιτ Σπέιντ με τον σύζυγο και συνέταιρό της Αντι Σπέιντ και την Ελεν Ντε Τζένερις σε παλιότερες ευτυχισμένες μέρες (GettyImages)

Η κόρη του ζευγαριού ζούσε τόσο στο σπίτι της μητέρας της, όσο και στο σπίτι του πατέρα της. Οι φήμες ότι η σχεδιάστρια είχε κλονιστεί πολύ από τον χωρισμό με τον σύζυγό της και ότι αρνιόταν να παίρνει τη φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της βαριάς της κατάθλιψης, έχουν αρχίσει να οργιάζουν.

GettyImages-2164406
Το ζεύγος Κέιτ και Αντι Σπέιντ σε δημόσιά τους εμφάνιση (GettyImages)

Οι ειδικοί ψυχοθεραπευτές σε θέματα αυτοκτονιών, υποστηρίζουν ότι το άτομο που πραγματικά θέλει να αυτοκτονήσει, δεν προειδοποιεί κανέναν, καθώς είναι αποφασισμένο. Οσοι αφήνουν υπονοούμενα, είναι εκείνοι που δεν θέλουν στην πραγματικότητα να πεθάνουν, απλά να κάνουν απόπειρα εκπέμποντας σήμα κινδύνου.

GettyImages-56868292
Η Κέιτ Σπέιντ βρισκόταν πολύ συχνά στο επίκεντρο της προσοχής (GettyImages)

Οπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, η διάσημη σχεδιάστρια, επέλεξε να πεθάνει φορώντας στον λαιμό της ένα κόκκινο φουλάρι, το οποίο έδεσε στο πόμολο της κρεβατοκάμαράς της. Αν ο τρόπος με τον οποίο πεθαίνουμε μαρτυρά κάτι για το πώς ζήσαμε, η ιέρεια των αξεσουάρ έμεινε πιστή σε αυτά μέχρι την τελευταία της πνοή.

GettyImages-1775080
Κανείς δεν ήξερε τελικά, πόσα μυστικά έκρυβε η Κέιτ Σπέιντ μέσα στη δική της τσάντα (GettyImages)

Αν το καλοσκεφτούμε, τα αξεσουάρ, εκτός από το να μας αναδεικνύουν, μας προετοιμάζουν και για μια μεγάλη έξοδο. Παπούτσια για να περπατήσεις, γυαλιά και καπέλο για να κρυφτείς από τον ήλιο και μια τσάντα, ενίοτε και βαλίτσα, που σε ακολουθεί κατά τη διάρκεια της δύσκολης ημέρας σου σαν πιστή και σιωπηλή φιλενάδα, που μέσα της κρύβει όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά σου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...