242
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τη Μ.Δευτέρα η απολογία Λυκουρέζου και Παναγόπουλου – Παραμένουν υπό κράτηση

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 13:01
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Τη Μ.Δευτέρα η απολογία Λυκουρέζου και Παναγόπουλου – Παραμένουν υπό κράτηση

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2019, 13:01

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα παραμείνουν υπό κράτηση το Σαββατοκύριακο οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Μαφίας των Φυλακών.

Εχουν λάβει προθεσμία από τον εφέτη ειδικό ανακριτή για να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα.

Είναι κατηγορούμενοι για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για την απόπειρα εκβίασης κατά του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές καταδικασμένος σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa.

Και οι δύο δικηγόροι αντιμετώπισαν με μεγάλη έκπληξη και απορία το γεγονός της σύλληψής τους αλλά και το κατηγορητήριο.

«Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή.

Παράλληλα, οι συνήγοροι και οι συνάδελφοί τους διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα των ενταλμάτων σύλληψης, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις, ειδικά στην περίπτωση του κ. Λυκουρέζου που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

«Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δύο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία.

» Ενταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια», παρατήρησε ο συνήγορος του ποινικολόγου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...