407
Το μεταγωγικό «Felicity Ace» είναι πλέον ακυβέρνητο στη μέση του ωκεανού. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το επόμενο σενάριο | YouTube

Tι γίνεται με τις 1.100 Porsche που καίγονται στη θάλασσα;

Γιάννης Κωνσταντόπουλος Γιάννης Κωνσταντόπουλος 18 Φεβρουαρίου 2022, 11:14
Το μεταγωγικό «Felicity Ace» είναι πλέον ακυβέρνητο στη μέση του ωκεανού. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το επόμενο σενάριο
|YouTube

Tι γίνεται με τις 1.100 Porsche που καίγονται στη θάλασσα;

Γιάννης Κωνσταντόπουλος Γιάννης Κωνσταντόπουλος 18 Φεβρουαρίου 2022, 11:14

Το σκάφος «Felicity Ace», ένα τεράστιο car carrier, απέπλευσε στις 10 Φεβρουαρίου από το Εμντεμ της Γερμανίας με προορισμό το Ντέιβισβιλ των ΗΠΑ. Στα αμπάρια του κουβαλούσε περισσότερα από 4.000 καινούργια αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του γκρουπ της Volkswagen. Οι New York Times μιλούν για έναν απροσδιόριστο αριθμό από Audi, πολλά VW αλλά και 189 Bentley.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, λοιπόν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπιασε φωτιά και το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου. Τα 22 μέλη του πληρώματος –εξ όσων είναι γνωστό, Ρώσοι και Φιλιππινέζοι– επιβιβάστηκαν σε δύο σωσίβιες λέμβους και βγήκαν στη μέση του ωκεανού. Για καλή τους τύχη, κατάφεραν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο σε ένα ελληνικό τάνκερ που ήταν πλησίον, το οποίο και τους περισυνέλεξε. Η επίσημη ανακοίνωση είναι ότι, πλέον, το «Facility Ace» είναι ακυβέρνητο.

Στη σελίδα τους στο Facebook, τα «Ναυτικά Χρονικά» «ανέβασαν» μάλιστα μία φωτογραφία με το φλεγόμενο σκάφος, τραβηγμένη από το ελληνικών συμφερόντων (της εταιρείας Polembros Shipping Limited) δεξαμενόπλοιο «Resilient Warrior». Στη συνέχεια ελικόπτερο των πορτογαλικών Αρχών άρχισε να παραλαμβάνει τα μέλη του πληρώματος.

Το φλεγόμενο σκάφος όπως το κατέγραψε η φωτογραφία από την κάμερα του ελληνικών συμφερόντων τάνκερ, που περισυνέλεξε το πλήρωμα από τις σωσίβιες λέμβους

Η είδηση άρχισε να διαδίδεται, ειδικά σε όσους πελάτες περίμεναν εδώ και καιρό την παραγγελία τους, μία αναμονή που, ως γνωστόν πλέον, φτάνει πολλούς μήνες μέχρι να πάρουν το κλειδί στο χέρι.

Μεταξύ αυτών και ένας γνωστός δημοσιογράφος στους αυτοκινητικούς κύκλους, ο Ματ Φάραχ από το #TheSmokingTire, ο οποίος περίμενε την προσωπική του Boxster Spyder, αξίας 123.000 δολαρίων, από τον περασμένο Αύγουστο, και ανέβασε ένα tweet ευχόμενος να μη χρειαστεί να περιμένει άλλους οκτώ μήνες. Φτου κι απ’ την αρχή, δηλαδή, καθώς εν μέρει λόγω της πανδημίας, πολλές εκθέσεις αυτοκινήτων δεν θα έχουν να πουλήσουν. Η ζήτηση υπάρχει, η αλυσίδα της παραγωγής έχει προβλήματα, τα τσιπ είναι είδος εν ανεπαρκεία και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις δίνουν και παίρνουν.

Μία τέτοια Porsche Boxster Spyder, στο μάλλον εκκεντρικό ροζ, περίμενε ένας αμερικανός δημοσιογράφος του αυτοκινητικού «χώρου». Μάλλον θα χρειαστεί, όπως και οι άλλοι 4.000 πελάτες του γκρουπ της VW που είχαν παραγγείλει το αυτοκίνητό τους, να περιμένει ξανά

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ένας εκπρόσωπος της Porsche επιβεβαίωσε ότι 1.100 δικά της αυτοκίνητα ήταν όντως στο πλοίο και η τύχη τους ήταν άγνωστη, ενώ εξέφρασε την ανακούφισή του που τα μέλη του «Felicity Ace» ήταν ασφαλή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...