427
Ο Ρουβίκωνας σπάει και ο ένοπλος σκοπός παρακολουθεί | INTIMEnews

Τι έπαθαν ο αστείος φρουρός της πρεσβείας και ο διοικητής του

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 14:11
Ο Ρουβίκωνας σπάει και ο ένοπλος σκοπός παρακολουθεί
|INTIMEnews

Τι έπαθαν ο αστείος φρουρός της πρεσβείας και ο διοικητής του

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2018, 14:11

Οι πρώτες… «καμπάνες» έπεσαν για το ρεζιλίκι των ελληνικών αρχών με την εμφάνιση παρωδία του αστυνομικού φρουρού έξω από την προεσβεία του Ιράν και τη «ρωμαλέα» αντίσταση που προέβαλε στους καταδρομείς του Ρουβίκωνα.

Ο σκοπός με το λευκό μπλουζάκι και το πολυβόλο – τσαντάκι στον ώμο, που υπάκουσε μέχρι κεραίας τις οδηγίες του αντιεξουσιαστή, ώστε να τα σπάσουν με την ησυχία τους τα μέλη της αναρχικής ομάδας, μεταφέρθηκε στις πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας (ευκαιρία δηλ, για μερικούς ακόμα καφέδες).

Αυστηρότερη ήταν η ηγεσία της Αστυνομίας με τον διοικητή του, στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Ψυχικού, ο οποίος μετακινήθηκε στο Μεταγωγών.

Γενικευμένη εικόνα χαβαλέ

Απογοητευτικά εν τω μεταξύ είναι τα αποτελέσματα από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. σε σκοπιές και περιπολίες γύρω από χαρακτηρισμένους στόχους.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε σύνονολο 37 επιθεωρήσεων τα ευρήματα ήταν αποκαρδιωτικά όσον αφορά την ετοιμότητα των σκοπών να αντιμετωπίσουν τυχόν κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία από τις περιπτώσεις ο αστυνομικός σκοπός υψηλά διαβαθμισμένου στόχου βρέθηκε να ασχολείται με τον φορητό υπολογιστή του και δεν είχε καν καταλάβει πως ο αξιωματικός επιθεώρησης βρισκόταν επί πέντε λεπτά πάνω από το κεφάλι του.

Σε μια άλλη περίπτωση γυναίκα σκοπός άκουγε μουσική με ακουστικά χωρίς να καταλάβει ότι αξιωματικός είχε φθάσει δίπλα της και την παρακολουθούσε επί ώρα σε απόσταση αναπνοής.

Άλλοι σκοποί είχαν κλειδωθεί στο κουβούκλιο τους και -όπως συνηθίζεται στην πλειονότητα των περιπτώσεων- το είχαν ρίξει στον ύπνο!

Αλλά και η εικόνα που έδιναν οι εν λόγω σκοποί απείχε παρασάγγας από τα προβλεπόμενα. Αντί στολής δεν ήταν λίγοι αυτοί που προτίμησαν για τη βάρδιά τους μία πιο άνετη φόρμα ή έναν κωμικό συνδυασμό του παντελονιού της στολής και των άρβυλων με ένα μακό μπλουζάκι (όπως ο άγρυπνος φρουρός της ιρανικής πρεσβείας).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αμφότερες οι αποφάσεις ελήφθησαν απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να είναι έξαλλος για την εικόνα που παρουσίασε για μία ακόμη φορά το Σώμα μέσα από το -ομολογουμένως- εξευτελιστικό βίντεο της επίθεσης στην πρεσβεία.

Οι συγκεκριμένες κυρώσεις είναι ωστόσο προσωρινές εν αναμονή του πορίσματος της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διαταχθεί για το περιστατικό.

Οσο για τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα: Διετάχθη λέει ΕΔΕ!

Και ίσως ο ΕΝΟΠΛΟΣ αστυνομικός φρουρός την πληρώσει με μία δυσμενή μετάθεση σε κάποιον λιγότερο «θερμό» στόχο, έγραφε τη Δευτέρα το Protagon.

Λίγες ώρες μετά ήρθε η επιβεβαίωση…

Θα πληρώσει το μάρμαρο ο «βαρύς» αστυνομικός φρουρός και γρήγορα – γρήγορα θα ξεχαστεί μία ακόμη ντροπιαστική στιγμή για τις αρχές της χώρας ή θα αποφασίσουν να σοβαρευτούν οι αρμόδιοι επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας; Μένει να αποδειχθεί, αν και οι ενδείξεις κατατείνουν προς το πρώτο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...