497
Από αριστερά: Χλόη Α. Λασκαρίδη, Θανάσης Λασκαρίδης, Σεμπαστιέν Μπαζέν, Μοντ Μπεϊγί |

Τι έκανε ο πρόεδρος της Accor στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 10:49
Από αριστερά: Χλόη Α. Λασκαρίδη, Θανάσης Λασκαρίδης, Σεμπαστιέν Μπαζέν, Μοντ Μπεϊγί
|

Τι έκανε ο πρόεδρος της Accor στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 10:49

Με μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια, με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, στην οποία συμμετείχε η Μαριάννα Λάτση, ξεκίνησε η επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της Accor Σεμπαστιέν Μπαζέν στην Αθήνα. Θέμα συζήτησης το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου στην Ελλάδα, καθώς και νέα πεδία συνεργασίας.

Αφορμή για την παρουσία του στην ελληνική πρωτεύουσα, μαζί και της CEO Accor Southern Europe Μοντ Μπεϊγί, ήταν η συνεργασία του ξενοδοχειακού ομίλου με την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ και τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Athens Capital Hotel – MGallery Collection, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Αιτία είναι και το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον της Accor, ηγέτιδας δύναμης στον κλάδο της φιλοξενίας, με περισσότερα από 5.100 ξενοδοχεία παγκοσμίως, για τη χώρα «καθώς η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό προορισμό για την Accor», όπως υπογράμμισε ο κ. Μπαζέν στην τελετή εγκαινίων. «Η γνήσια φυσική ομορφιά, ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός και το απαράμιλλο πάθος για τη φιλοξενία που διακρίνουν τη χώρα ταιριάζουν μοναδικά με όλα όσα πρεσβεύει ο όμιλος», είπε.

Στεγασμένο σε κτίριο που χρονολογείται από το 1959, στην πλατεία Συντάγματος, το Athens Capital Hotel – MGallery Collection είναι η δεύτερη συνεργασία της Accor με τον ελληνικό όμιλο, έπειτα από το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι και το τρίτο ξενοδοχείο της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. στο κέντρο της Αθήνας, μετά το «Μεγάλη Βρεταννία» και το King George.

«Οταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε τη φιλοσοφία πίσω από το brand της MGallery Hotel Collection, ο μοναδικός χαρακτήρας, η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα ήταν οι βασικοί άξονες. Η Αθήνα, λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η προφανής επιλογή για να φιλοξενήσει ένα ξενοδοχείο της MGallery», πρόσθεσε η Μοντ Μπεϊγί, CEO της Accor Southern Europe.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ευριπίδης Τζήκας, Γενικός Διευθυντής Athens Capital Hotel-MGallery Collection, Patrick Maisonnave Γάλλος Πρέσβης, Sébastien Bazin, Chairman & CEO Accor, Χλόη Α. Λασκαρίδη, Εκτελεστική Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., Maud Bailly, CEO Accor Southern Europe, Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού στην τελετή των εγκαινίων του Athens Capital Hotel-MGallery Collection

Η συγκεκριμένη συνεργασία «συνέπεσε με μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο σημαντική», ανέφερε η Εκτελεστική Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Χλόη Α. Λασκαρίδη. Η έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου και η εκ νέου σύμπραξη με την Accor «ήρθε σε μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμάς, στον εορτασμό των 100 χρόνων της ΛΑΜΨΑ στον κλάδο της φιλοξενίας».

Παρουσίες

Στην τελετή εγκαινίων, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού, Αδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Patrick Maisonnave, Γάλλος Πρέσβης, Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Αναστάσιος Χωμενίδης, CEO της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., Xavier Grange SVP Head of Development Accor Southern Europe, Ian Di Tullio PhD, Chief Commercial Officer Accor Southern Europe και Jérôme Lassara, Vice President of Development Accor South Europe.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...