234
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου για συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον περασμένο Μάρτιο | Twitter

Τι ειπώθηκε σε έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη με τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 16:40
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος κατά την άφιξή του στο Μέγαρο Μαξίμου για συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον περασμένο Μάρτιο
|Twitter

Τι ειπώθηκε σε έκτακτη συνάντηση Μητσοτάκη με τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 16:40

Συνάντηση με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων είχε εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω των συνεχιζόμενων ενεργειών της Τουρκίας με τα πέρα δώθε του «Οruc Reis» στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και επί τάπητος τέθηκαν επιχειρησιακά ζητήματα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Πρωθυπουργός ήθελε να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θέλει να γνωρίζει όλα τα τεχνικά δεδομένα «αν πρόκειται να πάρει μεγάλες αποφάσεις, κάτι που αποτελεί καθημερινότητα πλέον».

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα ξέρει όλα, όμως θέλει να τα ξέρει. Θέλει να γνωρίζει τα πάντα στην απόλυτη λεπτομέρεια», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας για τη μη ανακοινωθείσα σύσκεψη Μητσοτάκη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, από την οποία απουσίαζε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος (σ.σ. ενδεχομένως λόγω της συμμετοχής του στη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ).

«Δεν γνωρίζω ποιοι ήταν εκεί», είπε ο κ. Γεραπετρίτης, «γνωρίζω όμως, ότι υπάρχουν και ζητήματα τα οποία είναι αμιγώς επιχειρησιακά» και «προφανώς την πολιτική απόφαση για ότι πράξουμε στο κομμάτι της άμυνάς μας, τη λαμβάνει η νομιμοποιημένη πολιτική ηγεσία».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας γνωρίζει εξαιρετικά και καταλαβαίνει τα τεχνικά θέματα, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. «Εμείς είμαστε εκείνοι που προσπαθούμε να μάθουμε» και «τα εντελώς τεχνικά θέματα με τα πρωτόκολλα εμπλοκής κλπ, που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση κρίσης είναι θέματα τα οποία ανάγονται σε επίπεδο άλλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News