186
Φωτογραφία από το τετ α τετ Μέρκελ - Μητσοτάκη | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ανγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 17:23
Φωτογραφία από το τετ α τετ Μέρκελ - Μητσοτάκη
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ανγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 17:23

Κατ΄ιδίαν συνάντηση με Ανγκελα Μέρκελ είχε το απόγεμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία παρουσίασε στη γερμανίδα καγκελάριο τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του σχεδίου.

Η συνάντηση, σύμφωνα με ενημέρωση της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με κύριο αντικείμενο τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνομιλία και με τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σύμφωνα πάντα με τη σχετική ενημέρωση, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη στήριξη στην υποψηφιότητα Βέμπερ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...