166
O τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Τι είπε ο Ερντογάν για τη σύγκρουση Δένδια – Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 15:34
O τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
|Murat Cetinmuhurdar/PPO/Handout via REUTERS

Τι είπε ο Ερντογάν για τη σύγκρουση Δένδια – Τσαβούσογλου

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 15:34

Η on camera μετωπική σύγκρουση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και την Αριάνα Φερεντίνου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Νίκος Δένδιας «πήρε εντελώς διαφορετική στάση» μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα που έγινε σε «ζεστή ατμόσφαιρα». Υποστήριξε μάλιστα πως ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών «έλαβε την αναγκαία απάντηση» για τη στάση του στη συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ζήτησε «να μην παρεμβαίνουν άλλοι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

«Συμφώνησα να συναντηθούμε με τον αγαπητό μας υπουργό, είχαμε μια ζεστή ατμόσφαιρα κατά συνάντησή μας. Αλλά ο ίδιος πήρε εντελώς διαφορετική στάση. Για τη στάση του έλαβε την αναγκαία απάντηση. Ας μην παρεμβαίνουν άλλοι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ καταλογίζουν -μεταξύ άλλων- θράσος στον έλληνα υπουργό στον απόηχο του χθεσινής επεισοδιακής συνέντευξης του ιδίου και του τούρκου υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...