612
Ο Παύλος Γερουλάνος στην πλατεία Κυψέλης, στην πρώτη του εμφάνιση ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Τι είδε ο Γερουλάνος στην πλατεία Κυψέλης

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 16:53
Ο Παύλος Γερουλάνος στην πλατεία Κυψέλης, στην πρώτη του εμφάνιση ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Τι είδε ο Γερουλάνος στην πλατεία Κυψέλης

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 16:53

Το κάλεσμα για σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 ήταν λακωνικό, σχεδόν συνωμοτικό: «Ο Παύλος Γερουλάνος, στις 13.00, θα βρίσκεται στην πλατεία Κανάρη (πλατεία Κυψέλης) όπου θα κάνει δηλώσεις κι ενημέρωση σε δημοσιογράφους». Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε λοιπόν να αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία από τον δρόμο και όχι από την άνεση του γραφείου του. Και μάλιστα από μία γειτονιά όπως η Κυψέλη, όπου συσσωρεύονται και διογκώνονται όλα τα σοβαρά προβλήματα της πρωτεύουσας. Στρατηγική επιλογή.

Η πλατεία Κυψέλης ή Κανάρη -καθώς το άγαλμα του ναυάρχου δεσπόζει σε στρατηγικό σημείο- βρίσκεται εκεί όπου σταματά ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη. Η παιδική χαρά με τις κούνιες και τις τσουλήθρες συγκεντρώνει παιδάκια όλων των εθνικοτήτων που ζουν στις γύρω παραμελημένες πολυκατοικίες, ενώ στα παγκάκια της πλατείας συναντάς κάθε πιθανό και απίθανο θαμώνα.

Ο Παύλος Γερουλάνος στην πλατεία Κυψέλης (INTIME)

Ηλικιωμένοι που διαβάζουν εφημερίδα και σχολιάζουν με ζήλο τι συμβαίνει στην πολιτική, γυναίκες με μπούρκα που ξαποσταίνουν και παρατηρούν όσους τις παρατηρούν, μετανάστες που δουλεύουν στα τριγύρω μαγαζιά, αλλά και «παπατζήδες» που στήνουν το γνωστό παιχνίδι με τα τραπουλόχαρτα, σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους με άσχετους και σχετικούς, καθώς εξελίσσεται το αγωνιώδες ερώτημα «εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είν’ ο παπάς;»

Αυτή την τοπική ρουτίνα ήρθε να αναστατώσει ένα σμήνος από δημοσιογράφους, φωτογράφους και οπερατέρ που περίμεναν από στιγμή σε στιγμή τον υποψήφιο δήμαρχο. «Καλό που αρχίζει από εδώ, σημαντικό για εμάς» σχολίασε ένα ζευγάρι «ντόπιων» γύρω στα 60, που ενημερώθηκε για την επικείμενη άφιξη του κ. Γερουλάνου.

Συζήτηση με…βετεράνους Κυψελιώτες (ΙΝΤΙΜΕ)

Λίγο πιο πέρα, ένα δημοσιογραφικό πηγαδάκι έκανε ήδη προγνωστικά για τον Δήμο της Αθήνας, ενώ αναρωτιόταν τι θα συμβεί άραγε στις εκλογές με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε ποντάρει στην ξενοφοβία πολλών κατοίκων και στην έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής και δυστυχώς αποτελεί αντίπαλο που πρέπει ο καθένας να δει πώς θα αντιμετωπίσει.

Μόλις έφτασε στην πλατεία ο Παύλος Γερουλάνος με κάζουαλ εμφάνιση και προτού κάνει τις πρώτες του δηλώσεις, προτίμησε να μιλήσει με τον κόσμο που καθόταν στα γύρω παγκάκια. Κάποιοι ηλικιωμένοι τού ευχήθηκαν καλή επιτυχία και άρχισαν να του λένε τα παράπονά τους για τη γειτονιά τους, η οποία δεν είναι πλέον στα καλύτερά της.

«Ξεκινάμε σήμερα από την Κυψέλη, κάνουμε την πρώτη δράση μας. Θα διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις, θα φτάσουμε σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Ξέρουμε καλά τα προβλήματα της πόλης, ψάχνουμε τις καλύτερες λύσεις για να φτιάξουμε μία πόλη ανθρώπινη. Εχουμε την ενέργεια για να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξαμε να έρθουμε πρώτα στην Κυψέλη. Τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα εδώ. Εχουμε και το κατάλληλο πρόγραμμα και την κατάλληλη ομάδα για να κάνουμε τα όσα θα πούμε, πράξη. Θα πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα, από γειτονιά σε γειτονιά» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, ενώ όταν ρωτήθηκε ποια θεωρεί ότι είναι τα σοβαρότερα προβλήματα της Αθήνας, είπε: «το θέμα της καθαριότητας και το θέμα της ασφάλειας. Είναι ζητήματα που προκύπτουν ξανά και ξανά».

«Θα πάμε από πόρτα σε πόρτα» υποσχέθηκε ως υποψήφιος δήμαρχος ο Παύλος Γερουλάνος (ΙΝΤΙΜΕ)

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τη βόλτα του στην πλατεία και συζήτησε λίγο ακόμα με κατοίκους της περιοχής. Ενας πλανόδιος πωλητής που αρχικά πίστεψε ότι αυξήθηκε κατακόρυφα το πελατολόγιό του, τελικά άφυγε άπραγος.

Κι ένας Κυψελιώτης γύρω στα 65 που όσο έκανε δηλώσεις ο Παύλος Γερουλάνος εκείνος φώναζε «η Ελλάδα έχει τελειώσει..οι νέοι θα το πληρώσουν δυστυχώς», ήρθε τελικά να ευχηθεί «καλή επιτυχία» στον υποψήφιο δήμαρχο. Αν μη τι άλλο, δεν είχε να προσάψει κάτι κακό στον ίδιο. Και η αρχή της κάθε προεκλογικής κούρσας, είναι πάντα γεμάτη με οράματα, αισιοδοξία και προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...