270
Το ογκώδες ιδιωτικό νυκτερινό διασκεδαστήριο στο Πεδίο του Αρεως | «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως»

Τι κάνει ένα ιδιωτικό νυχτερινό κέντρο μέσα στο Πεδίο του Αρεως;

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 18:05
Το ογκώδες ιδιωτικό νυκτερινό διασκεδαστήριο στο Πεδίο του Αρεως
|«Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως»

Τι κάνει ένα ιδιωτικό νυχτερινό κέντρο μέσα στο Πεδίο του Αρεως;

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 18:05

Το Πεδίο του Αρεως αποτελεί εδώ και αρκετά χρονιά μία ανοιχτή πληγή στην καρδιά της Αθήνας. Μετά από αγώνες και κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής -και ειδικά της ομάδας «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως», το Πάρκο έπαψε να αποτελεί ένα άβατο το οποίο έχουν οικειοποιηθεί οι έμποροι ναρκωτικών και άλλα κακοποιά στοιχεία.

Μετά όμως από τον καθαρισμό και τις διαδοχικές επιχειρήσεις της αστυνομίας μέσα στο Πάρκο, οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν μάρτυρες μίας διαφορετικής αλλά εξίσου ανησυχητικής εξέλιξης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η διαδικτυακή ομάδα «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως», στο εσωτερικό του Πάρκου αποκόπτεται ένας χώρος 4.000 τ.μ. κοινωφελούς χρήσης, για να δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό νυκτερινό διασκεδαστήριο χωρητικότητας 2,500 θεατών. Και αυτό στη θέση του δημόσιου υπαίθριου χώρου που επισκέπτονται οικογένειες, παιδιά και είναι οργανικά συνδεδεμένος με το Πάρκο.

Η ανακοίνωση της ομάδας κατοίκων αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας θέτει συνεχώς όρους για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση του Πάρκου ενώ η Περιφέρεια συναινεί, ξεδιάντροπα, στη μείωση του ελεύθερου χώρου και του πρασίνου.

«Ξεκίνησε με παραχώρηση επιπλέον χώρου 500 τ.μ. πάρκου, προχώρησε σε τσιμεντοποίηση 2.000 τ.μ. υπάρχοντος πρασίνου, στην κατασκευή υπερμεγέθους σκηνής ύψους 12 μέτρων, σε ιδιωτική είσοδο στο Πάρκο, στην προετοιμασία για κατασκευή στεγάστρου για 2.000 τ.μ., ύψους 4ώροφης πολυκατοικίας» καταγγέλλει η ομάδα ενώ καταλήγει: «Σε λίγο θα έχουμε μέσα στο πάρκο ένα γιγαντιαίο μεταλλικό υπόστεγο βιομηχανικού τύπου, όπως αυτά που υπάρχουν στην περιοχή της Ιεράς Οδού».

Η ομάδα «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως» λοιπόν καλεί την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία μπροστά από το «Άλσος» προκειμένου -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- «να σταματήσουμε τα καταστροφικά, για το Πάρκο, αντιπεριβαλλοντικά σχέδιά τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...