247
Oλα έτοιμα για τις εκλογές της Πέμπτης - ακόμα και οι σχετικές πινακίδες είναι στη θέση τους | REUTERS/Peter Nicholls

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2017, 23:01
Oλα έτοιμα για τις εκλογές της Πέμπτης - ακόμα και οι σχετικές πινακίδες είναι στη θέση τους
|REUTERS/Peter Nicholls

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2017, 23:01

Προβάδισμα των Συντηρητικών υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι έναντι του Εργατικού Κόμματος, της τάξης των 8 έως 12 μονάδων, δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέμεινε σταθερό στις 8 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Panelbase. Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, το ποσοστό των Τόρις βρίσκεται στο 44%, αμετάβλητο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η οποία είχε δημοσιευθεί την 1η Ιουνίου. Οι Εργατικοί συγκεντρώνουν το 36% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό που επίσης παρέμεινε αμετάβλητο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes για λογαριασμό του Independent, η διαφορά Συντηρητικών Εργατικών ανέρχεται στις 10 μονάδες (44% έναντι 34%), με το κυβερνών κόμμα να οδεύει στη διεύρυνση της πλειοψηφίας του στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το προβάδισμα των Τόρις ανερχόταν σε 12 εκατοστιαίες μονάδες βάσει της προηγούμενης έρευνας της ίδιας εταιρείας, στις 3 Ιουνίου.

Εξάλλου, βάσει δημοσκόπησης της εταιρείας ICM για τον Guardian, διευρύνθηκε στις 12 (από 11) ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα του Συντηρητικού έναντι του Εργατικού Κόμματος. Το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται στο 46% (+1%), ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε αμετάβλητο στο 34%.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με εκτίμηση του ινστιτούτου YouGov, τη Δευτέρα, οι Συντηρητικοί φαίνεται ότι θα κερδίσουν 305 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, δηλαδή θα τους υπολείπονται 21 έδρες για να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Το Σάββατο το YouGov είχε ανακοινώσει ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 308 έδρες, 18 λιγότερες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία. Το Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται να κερδίζει 268 έδρες, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τις 261 του Σαββάτου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...