714
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Τρίτη στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ. Ζήτησε ξανά το άνοιγμα των λογαριασμών του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά | ΣΚΑΪ TV

Τι μπορεί να ξέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους Παππά – Τσίπρα και Πετσίτη;

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 09:59
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου την Τρίτη στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ. Ζήτησε ξανά το άνοιγμα των λογαριασμών του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά
|ΣΚΑΪ TV

Τι μπορεί να ξέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους Παππά – Τσίπρα και Πετσίτη;

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2019, 09:59

Η αλήθεια είναι ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει κάνει αίσθηση. Οχι μόνο επειδή έχει πυκνώσει –σε βαθμό παρεξηγήσεως– τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της στον ΣΚΑΪ, αλλά επειδή σε αυτές ζητάει επισταμένως να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα με φόντο την υπόθεση Πετσίτη.

Σε μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να αποδώσει αυτήν τη νέα εμμονή της πρώην Προέδρου της Βουλής στα λεγόμενα «αδελφικά μίση» – η κυρία Κωνσταντοπούλου ποτέ δεν συγχώρεσε το άδειασμά της από τον άλλοτε κομματικό της σύντροφο κ. Τσίπρα.

Ομως υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση, αυτή που παραπέμπει στις ειδικές γνώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου ως νομικού, θυγατέρας του επίσης διακεκριμένου νομικού (και πρώην προέδρου του Συνασπισμού) Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Αυτό αφήνει να εννοηθεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην αποκαλυπτική στήλη του «Στίγμα», στο φύλλο της Τετάρτης των «Νέων». Ο οποίος στέκεται ξανά στην ιδιαίτερα ύποπτη επίσκεψη του νυν υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε φυλακή της Λευκωσίας για να συναντήσει τον καταδικασθέντα για σκάνδαλο, οικονομικό διευθυντή του ΑΚΕΛ Βενιζέλο Ζαννέτο –μια επίσκεψη για την οποία ο κ. Παππάς ουδέποτε έδωσε εξηγήσεις.

Το ενδιαφέρον στο ταξίδι του κ. Παππά είναι ότι ο κ. Ζαννέτος είναι ο άνθρωπος που συνδέει το ταμείο του ΑΚΕΛ με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και με το Μαξίμου (εδώ).

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι όταν ο κ. Ζαννέτος αποφυλακίστηκε, τον Αύγουστο του 2017, έπειτα από χάρη που του έδωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε: «Ευχαριστώ δημόσια την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, ο οποίος ως υπουργός Επικρατείας τότε με επισκέφθηκε δύο φορές στις κεντρικές φυλακές». Ούτε για αυτό απάντησε ο κ. Παππάς.

Ομως αρωγός του κ. Ζαννέτου την εποχή των δικαστικών του περιπετειών αποδεικνύεται ότι ήταν ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο πατέρας της Ζωής και μέντορας του κ. Τσίπρα την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν να ανέβει στην εξουσία. Τι μπορεί να ξέρει λοιπόν η Ζωή για τη σχέση Τσίπρα – Παππά με το ΑΚΕΛ;  «Ολο και κάτι θα της έχει “ψιθυρίσει” ο μπαμπάς της Νίκος με αφορμή τα “πετσιτικά” και τη σχέση των Τσίπρα – Παππά με το ΑΚΕΛ και τον Βενιζέλο Ζαννέτο», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος.

Συγκεκριμένα «Τα Νέα», συνδέοντας τον κ. Ζανέττο με το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» το 2014 και το 2015, αναφέρουν:

«Ο κ. Βενιζέλος Ζαννέτος, τώρα, μπορεί να μην είχε νομική στήριξη από τον κ. Αρτεμίου και τους συνεργάτες του, αλλά είχε (υποστήριξη) από κάποιον άλλο… γνωστό μας! Πολύ γνωστό μας, δε. Τον μπαμπά της προέδρου Ζωής, τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού (και ένα φεγγάρι και του Παναθηναϊκού…) Νίκο Κωνσταντόπουλο!!

Σε κάτι άλλες δηλώσεις του, ο Βενιζέλος Ζαννέτος αποκάλυψε ότι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όχι μόνο τον “στήριξε” (φαντάζομαι, ψυχολογικά…), αλλά και του παρείχε και τις «συμβουλές» του την περίοδο που δικαζόταν, το 2014. Και μετά την καταδίκη του μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2015, τον είχε επισκεφθεί και αυτός στις φυλακές της Λευκωσίας.

Θα μου πεις, δικηγόρος είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, από τους γνωστότερους στην Αθήνα, λογικό είναι να τον επισκέφθηκε στις φυλακές τον καταδικασμένο Ζαννέτο, ακόμη και αν χρειάστηκε να “πεταχτεί”, μεγάλος άνθρωπος, στην Κύπρο. Λογικό θεωρώ επίσης να τον “στήριξε” και να τον “συμβούλευσε” (αυτά μπορούσε άλλωστε να τα κάνει και τηλεφωνικά, εδώ που τα λέμε…). Δικηγόρος είναι, το είπαμε.

Για να δούμε, όμως, πότε συνέβαιναν όλα αυτά; Το 2014, όπως προανέφερα. Δηλαδή, την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ανέλθει ακόμη στην εξουσία και ο Κωνσταντόπουλος ήταν πολύ κοντά στον Τσίπρα συμβουλεύοντάς τον. Καθότι ο “μικρός”, μικρός ήταν, δεν κατείχε καλά την πολιτική και ο πολύπειρος Νίκος Κωνσταντόπουλος τον συμβούλευε να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Οσο για την κόρη του προέδρου Κωνσταντόπουλου, Ζωή, αυτή αποτελούσε μια “χρυσή ελπίδα” για τον ΣΥΡΙΖΑ και εθεωρείτο ως μία από τις πιο στενές συνεργάτιδες του προέδρου Αλέξη. Τόσο, που τον Ιανουάριο του 2015 εκείνος την έχρισε πρόεδρο της Βουλής.

Μετά, “σκοτώθηκαν”. Και εξαιτίας αυτής της δύστηνης εξέλιξης, ως αποτέλεσμα της “κωλοτούμπας” του προέδρου Αλέξη στο δημοψήφισμα, διεκόπη και η σχέση του πατρός Νίκου με τον Τσίπρα. Ηταν μια παράπλευρη επίπτωση…

Αλλά υποθέτω ότι εξίσου λογικό, ύστερα από όσα εξέθεσα, ακούγεται και το επαναλαμβανόμενο, σταθερά τις τελευταίες ημέρες, αίτημα της προέδρου Ζωής για το άνοιγμα των λογαριασμών Τσίπρα – Παππά. Ολο και κάτι θα της έχει “ψιθυρίσει” ο μπαμπάς της Νίκος με αφορμή τα “πετσιτικά” και τη σχέση των Τσίπρα – Παππά με το ΑΚΕΛ και τον Βενιζέλο Ζαννέτο. Πιστεύω…»

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...