258
Ο άνδρας μετέβη στον προορισμό του με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων | lamiareport.gr

Τι απαντά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό με τον μετανάστη στο τρένο

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 15:18
Ο άνδρας μετέβη στον προορισμό του με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων
|lamiareport.gr

Τι απαντά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το περιστατικό με τον μετανάστη στο τρένο

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 15:18

Εξηγήσεις για το περιστατικό με τον μετανάστη που εξαναγκάστηκε να κατέβει από τρένο, επειδή οι επιβάτες νόμιζαν ότι έχει κορονοϊό, έδωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία επισημαίνει ότι ο άνδρας δεν είχε το απαιτούμενο εισιτήριο και γι’ αυτό τον κατέβηκε από την αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ο εν λόγω επιβάτης είχε στην κατοχή του εισιτήριο για να μεταβεί ως τη Λειβαδιά, ενώ τελικός προορισμός του ήταν η Καρδίτσα.

Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά τη Λειβαδιά, αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, οι ελεγκτές πρότειναν στον επιβάτη να εκδώσει νέο εισιτήριο για τη διαδρομή μέχρι την Καρδίτσα, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε, με την αιτιολογία ότι δεν είχε τη δυνατότητα να το καλύψει οικονομικά.

Ο επιβάτης μετακινήθηκε, όπως αναφέρει η εταιρεία, υπό την επιτήρηση του προϊσταμένου της αμαξοστοιχίας, προκειμένου να αποβιβαστεί στον επόμενο σταθμό, στο Λιανοκλάδι.

Στις περιπτώσεις που επιβάτης αρνείται την έκδοση του εισιτηρίου, τότε ζητείται η παρέμβαση της Αστυνομίας, όπερ και εγένετο, καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Το περιστατικό συνέβη χθες Τρίτη, όταν 48χρονος μετανάστης από το Καμερούν, επιβάτης της αμαξοστοιχίας 54, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε σε έλεγχο μετά τη Λειβαδιά ότι δεν είχε εισιτήριο για να φτάσει μέχρι τον προορισμό του, την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, εξαναγκάστηκε σε αποβίβαση στο Λιανοκλάδι λόγω καταγγελιών συνεπιβατών του ότι είναι ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Ο 48χρονος μεταφέρθηκε από το Λιανοκλάδι, όπου ήταν παρούσα η αστυνομία, με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάποιο σχετικό σύμπτωμα, γι’ αυτό οι γιατροί τον άφησαν να φύγει.

Με ενέργειες του Δήμου Λαμιέων, ο 48χρονος προμηθεύτηκε το απαραίτητο εισιτήριο για να μεταβεί στην Καρδίτσα.