571
«Νιώθεις άντρας ή γυναίκα;» ήταν το σύνηθες ερώτημα. «Γυναίκα», απαντούσε, «και το όνομά μου είναι Δήμητρα»... | YouTube

Θύμα τροχαίου η Δήμητρα της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 09:30
«Νιώθεις άντρας ή γυναίκα;» ήταν το σύνηθες ερώτημα. «Γυναίκα», απαντούσε, «και το όνομά μου είναι Δήμητρα»...
|YouTube

Θύμα τροχαίου η Δήμητρα της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου;

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 09:30

Από την εξέταση DNA αναμένονται απαντήσεις στο ερώτημα αν η αγνοούμενη από τις 6 Απριλίου Δήμητρα της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου (Δημήτρης Καλογιάννης) έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμο Κουρούκλη, αναμένονται τα αποτελέσματα του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η σορός ανήκει στον Δημήτρη Καλογιάννη.

«Λέμε ότι μπορεί να είναι ο Δημήτρης… Από τις 26 Μαΐου 2021, ημέρα της ενεργοποίησης του κοινωνικού συναγερμού, μέχρι σήμερα δεχθήκαμε 3.742 κλήσεις αλλά δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν», ανέφερε.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι αναγνώρισε τη σορό της Δήμητρας της Λέσβου (η Δημήτρης,  όπως ήθελε η ίδια να την αποκαλούν) ο αδελφός της.

«Το νεκρό από τη σύγκρουση και εγκατάλειψη στον δρόμο σώμα αναγνωρίστηκε απο τον αδελφό της. Ο αδελφός της αναγνωρισε νεκρό το σώμα που δεν αναγνώρισε ποτέ ζωντανό. Δημήτρη την έλεγαν, έκαναν μια ζωή λάθος το φύλο. Ολα έγιναν για να αναγνωριστεί το φύλο μόνο όταν το σώμα παρέδωσε… RIP Δημητράκη», έγραψε σε ανάρτησή του ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Οπως είπε ο κ. Κουρούκλης, στις 3 Ιουνίου το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής ζήτησε από τον αδελφό να δώσει και δείγμα DNA, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση με θύμα τροχαίου που έλαβε χώρα στις 9 Απριλίου στο Δέλτα Φαλήρου. Του επέδειξαν επίσης φωτογραφίες του θύματος από το τροχαίο για να κάνει αναγνώριση.

«Εμείς εντοπίσαμε δημοσίευμα που αναφερόταν σε τροχαίο με εγκατάλειψη και θύμα ένα πεζό στις 17 Απριλίου. Από το Α.Τ. Καλλονής μας ενημέρωσαν ότι της υπόθεσης επιλαμβάνεται η Τροχαία Καλλιθέας Αττικής. Σε επικοινωνία που είχαμε με την Τροχαία Καλλιθέας, μας επιβεβαίωσαν την ημερομηνία του τροχαίου (9 Απριλίου 2021), δεν μας ενημέρωσαν όμως ούτε σε ποιο νοσοκομείο είναι η σορός από το τροχαίο, ούτε μας έδωσαν άλλες πληροφορίες, με τον ισχυρισμό ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία, γιατί πρόκειται περί θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη.

»Στις 7 Ιουνίου, με νέο έγγραφό μας προς το Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας, ζητάμε να εμφανισθεί το νοσοκομείο που είχε τη σορό όλο αυτό το διάστημα μέχρι την 1η Ιουνίου και επίσης το ΕΚΑΒ να απαντήσει σε ποιο νοσοκομείο διακόμισε το θύμα του τροχαίου της 9ης Απριλίου.

»Στις 11 Ιουνίου, με νέο έγγραφο προς το Αυτοτελές Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υγείας, θέτουμε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν κανένα νοσοκομείο να μην έχει εμφανισθεί να βεβαιώσει προς το υπουργείο ότι είχε τη σορό του θύματος του τροχαίου; Ούτε όμως και το ΕΚΑΒ να ενημερώσει πού διακόμισε τον θανάσιμα τραυματία του τροχαίου της 9ης Απριλίου», περιέγραψε.

Πράγματι, το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας της 9 Απριλίου ανέφερε:

«Την 9-4-2021 και περί ώρα 05:10, επί της Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, περιοχής Δήμου Π. Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα (παράσυρση), κατά το οποίο τραυματίσθηκε θανάσιμα, από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας πεζός. Ο πεζός, ηλικίας περίπου 65-70 ετών, αναστήματος 1,75 μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος λευκό κοντό παντελόνι (σορτς) και κοντομάνικη μπλούζα κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε, που μπορεί να βοηθήσει στην αναζήτηση οικείων του ανωτέρω παθόντος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλλιθέας, στα τηλέφωνα 210-9542093 και 210-9542001»

«Και το ερώτημα που θέτω», τόνισε ο κ. Κουρούκλης, «είναι γιατί τα Νοσοκομεία δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού Silver Alert προκειμένου να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο. Γιατί χρειάστηκε να ζητήσουμε τη συνδρομή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για να ελπίζουμε κάποια στιγμή να μας απαντήσουν; Υπάρχουν πολλών, πολλές ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν και θα αναζητηθούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...