304
Η Πάτι Ντέιβις κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών | Jae C. Hong/AP/REX/Shutterstock

«Ο πατέρας μου θα ήταν συντετριμμένος με την κατάσταση των ΗΠΑ», λέει η κόρη του Ρόναλντ Ρέιγκαν

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 17:00
Η Πάτι Ντέιβις κατά τη διάρκεια ομιλίας της για τη σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών
|Jae C. Hong/AP/REX/Shutterstock

«Ο πατέρας μου θα ήταν συντετριμμένος με την κατάσταση των ΗΠΑ», λέει η κόρη του Ρόναλντ Ρέιγκαν

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2019, 17:00

Συντετριμμένος από την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων στις ΗΠΑ θα ήταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν αν ζούσε, σύμφωνα με την κόρη του Πάτι Ντέιβις. Είναι μια σκληρή δήλωση για τον Ντόναλντ Τραμπ που συχνά συστήνεται ως πολιτικός «κληρονόμος» του Ρέιγκαν.

Σε συνέντευξή της στο Yahoo News που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η Ντέιβις άσκησε έντονη κριτική στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τον Τραμπ λέγοντας ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ «θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική δημοκρατία και το σύνταγμα».

Η Πάτι Ντέιβις με τον πατέρα της Ρόναλντ Ρήγκαν (Shutterstock)

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα αισθανόταν ο πατέρας της αν ζούσε είπε: «Νομίζω ότι θα ήταν συντετριμμένος, γιατί αγαπούσε πολύ αυτή τη χώρα και πίστευε στην καλοσύνη των ανθρώπων. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τώρα -ιδίως οι Ρεπουμπλικανοί σε αυτή την κυβέρνηση- αφήνει την κυβέρνηση  Τραμπ να καταστρέψει αυτή τη χώρα».

Oσον αφορά το προεκλογικό σλόγκαν του Τραμπ «Make America Great Again», το οποίο είχε χρησιμοποιήσει πρώτος ο Ρέιγκαν, η Ντέιβις δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι προφανές ότι πλέον έχει μια εντελώς διαφορετική έννοια, γιατί αυτό που φαίνεται να σημαίνει τώρα είναι: να κάνουμε την Αμερική μια χώρα όπου βασιλεύει ο ρατσισμός, η ανωτερότητα των λευκών και ο διχασμός».

Το σλόγκαν που χρησιμοποίησε ο Τραμπ στις εκλογές του 2016 είχε χρησιμοποιηθεί και από τον Ρέιγκαν το 1980. Εδώ με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο (redalertpolitics.com)

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ντέιβις μιλά ανοιχτά εναντίον του Τραμπ. Τον Ιούνιο του 2018 σε συνέντευξή της στην Washington Post είχε δηλώσει ότι ο πατέρας της δεν θα τον υποστήριζε ποτέ και ότι θα ήταν αντίθετος στην εξωτερική πολιτική που ασκεί, στις συνεχείς επιθέσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στη σκληρή γραμμή που ακολουθεί στο θέμα της μετανάστευσης.