386
Ελικόπτερο της ακτοφυλακής μεταφέρει κυτία εξέτασης στο κρουαζιερόπλοιο | REUTERS

Θρίλερ στο Σαν Φρανσίσκο: 3.500 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο περιμένουν τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 15:54
Ελικόπτερο της ακτοφυλακής μεταφέρει κυτία εξέτασης στο κρουαζιερόπλοιο
|REUTERS

Θρίλερ στο Σαν Φρανσίσκο: 3.500 άτομα σε κρουαζιερόπλοιο περιμένουν τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2020, 15:54

Κορυφώνεται η αγωνία για 3.500 ανθρώπους πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Grand Princess, στα ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο, καθώς περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης για τον κορονοϊό.

Οι αρχές της πολιτείας απαγόρευσαν στο πλοίο να ελλιμενιστεί στο Σαν Φρανσίσκο κατά την επιστροφή του από τη Χαβάη, καθώς στο προηγούμενο ταξίδι του, στο Μεξικό, μετέφερε δύο επιβάτες που αρρώστησαν από τον ιό. Ο ένας πέθανε, μετά την αποβίβασή του, σε νοσοκομείο κοντά στο Σακραμέντο, ενώ ο άλλος είναι σοβαρά άρρωστος.

Σε αυτό το ταξίδι, 11 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος εμφάνισαν συμπτώματα τα οποία μπορεί να οφείλονται στον κορονοϊό, σε εποχική γρίπη ή σε κοινό κρυολόγημα.

Προσωπικό της ακτοφυλακής της Καλιφόρνιας και του κρατικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ ετοιμάζονται να εξετάσουν επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, δήλωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο Grand Princess θα παραμείνει αραγμένο στα ανοικτά μέχρι να εξεταστούν οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που παραπονούνται για συμπτώματα.

Κουτιά με τεστ για τον ιό μεταφέρθηκαν το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) με ελικόπτερο στο πλοίο. Τα δείγματα μεταφέρονται για ανάλυση σε πολιτειακό εργαστήριο στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Οπως είπε ο Νιούσομ, τα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Επιβάτες παρακολουθούν το ελικόπτερο που μεταφέρει τα κουτιά εξέτασης για τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο

Ο κυβερνήτης δήλωσε επίσης ότι οι υγειονομικές αρχές της Πολιτείας συνεργάζονται με τα αμερικανικά Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) για να επικοινωνήσουν με τους περίπου 2.500 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο στο προηγούμενο ταξίδι.

Το πλοίο θα παραμείνει στα ανοιχτά «σε απόσταση έως ότου γίνουν όλες οι εξετάσεις και εφαρμοστούν τα νέα πρωτόκολλα και οι ρυθμίσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, το πλοίο μπορεί να κατευθυνθεί σε άλλο σημείο άφιξης και όχι στο Σαν Φρανσίσκο.

Την κατάσταση περιπλέκει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι στον κατάλογο των επιβαινόντων για την κρουαζιέρα στη Χαβάη περιλαμβάνονται 50 ως 60 επιβάτες που βρίσκονταν και στην κρουαζιέρα στο Μεξικό, πρόσθεσε.

Οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνιας έχουν επιβεβαιώσει 53 κρούσματα, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Ο θάνατος του επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου είναι η πρώτη απώλεια από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, εκτός της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, όπου 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή του Σιάτλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...