295
Φωτογραφία αρχείου | Intimenews/Χαλκιόπουλος Νίκος

Κάρπαθος: Νεκροί βρέθηκαν οι δύο αγνοούμενοι δύτες

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 11:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/08/2019 18:00
Φωτογραφία αρχείου
|Intimenews/Χαλκιόπουλος Νίκος

Κάρπαθος: Νεκροί βρέθηκαν οι δύο αγνοούμενοι δύτες

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 11:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/08/2019 18:00

Τραγικό φινάλε είχε η περιπέτεια δύο δυτών 65 και 30 ετών, με καταγωγή από την Τσεχία και το Ιράν, αντίστοιχα, οι οποίοι αγνοούνταν από το Σάββατο στην Κάρπαθο.

Οι δύο άνδρες είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Οι δύο άτυχοι δύτες εντοπίστηκαν νεκροί, το μεσημέρι της Κυριακής, από άνδρες της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, που ανέσυραν την σορό του ενός, το απόγευμα της Κυριακής και τη μετέφεραν στα Πηγάδια Καρπάθου για αναγνώριση.

Για την δεύτερη σορό, θα επιχειρήσουν την Δευτέρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

Μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, οι Αρχές του νησιού ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση των δύο δυτών που είχαν πάει για κατάδυση σε υποθαλάσσιο σπήλαιο βάθους 45 μέτρων, στην περιοχή Σωκάστρου Καρπάθου.

Τις αρχές ειδοποίησε ένας φίλος τους, που είχε καταδυθεί μαζί τους αλλά λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε στην επιφάνεια αλλά δεν είδε τους δύο φίλους του. Ο ίδιος είπε ότι λόγω θολούρας στον βυθό, είχε χάσει οπτική επαφή με τους άλλους δύο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ειδοποιήθηκε ο Στρατός και το Λιμενικό και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, που μετέβη με τέσσερα μέλη της στο σημείο με ελικόπτερο του Στρατού και επιχειρούσε από το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

Ερευνες στην Αρτέμιδα για αγνοούμενο κολυμβητή

Στο μεταξύ άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό ενός 54χρονου αλλοδαπού που είχε μεταβεί απογευματινές ώρες χθες για μπάνιο στην περιοχή Σιλιβάνι Αρτέμιδας.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, τέσσερα οχήματα από ξηράς, ένα ναυαγοσωστικό και ένα αλιευτικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...