238
Χάρτης που δείχνει την αλλαγή πορείας του αεροσκάφους | flightradar24

Θρίλερ σε πτήση της Aeroflot – Αεροπειρατής απαίτησε να μεταβεί στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 13:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/01/2019, 15:25
Χάρτης που δείχνει την αλλαγή πορείας του αεροσκάφους
|flightradar24

Θρίλερ σε πτήση της Aeroflot – Αεροπειρατής απαίτησε να μεταβεί στο Αφγανιστάν

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 13:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/01/2019, 15:25

Πτήση της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot με προορισμό τη Μόσχα προσγειώθηκε σε άλλο αεροδρόμιο στη Ρωσία όταν επιβάτης, που παρά τις αρχικές πληροφορίες δεν ήταν οπλισμένος, απαίτησε να κατευθυνθεί το αεροσκάφος στο Αφγανιστάν.

Ο άνδρας παραμένει μέσα στο αεροσκάφος, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αν και νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες ότι συνελήφθη.

Η πτήση SU1515 με 76 επιβαίνοντες είχε ξεκινήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας με προορισμό τη Μόσχα.

Η άφιξη στη ρωσική πρωτεύουσα θα γινόταν στις 16:20 τοπική ώρα (15:20 στην Ελλάδα), ωστόσο, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της υπηρεσίας FlightRadar, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε σε άλλο αεροδρόμιο.

Τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στην πόλη Χάντι-Μανσίσκ. Το πλήρωμα κατάφερε να πείσει τον επιβάτη ότι το αεροσκάφος θα χρειαστεί ανεφοδιασμό πριν συνεχίσει το ταξίδι του και για αυτό προσγειώθηκε εκεί.

Το RT μετέδωσε ότι ο άνδρας απαίτησε το αεροσκάφος να πετάξει στο Αφγανιστάν. Ο τηλεοπτικός σταθμός Ren TV μετέδωσε ότι ο άνδρας είναι οπλισμένος, πληροφορία που αργότερα διαψεύστηκε.

Το πρακτορείο Interfax μετέφερε πληροφορίες ότι ο επιβάτης είναι άτομο μεθυσμένο ή διανοητικά ασταθές και ότι έχει συλληφθεί πολλές φορές για απρεπή συμπεριφορά ενώ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ρωσικά μέσα δημοσίευσαν μάλιστα φωτογραφία του άνδρα, αν και η ταυτότητά του ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Ανέφεραν ότι είναι 41 ετών και το όνομά του είναι Πάβελ, χωρίς να είναι γνωστό το επώνυμο.

Στη Ρωσία η ποινή για την αεροπειρατεία είναι κάθειρξη μέχρι οκτώ έτη ενώ αυξάνεται στα 12 έτη αν ο δράστης ήταν οπλισμένος ή αν άσκησε βία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...