487
Το κρουαζιερόπλοιο «ΜSC Opera» | PoP

Βόλτα στην Κέρκυρα βγήκαν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «ΜSC Opera»

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 5 Μαρτίου 2020, 13:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 5/3/2020, 16:30
Το κρουαζιερόπλοιο «ΜSC Opera»
|PoP

Βόλτα στην Κέρκυρα βγήκαν επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «ΜSC Opera»

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 5 Μαρτίου 2020, 13:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 5/3/2020, 16:30

Στην Κέρκυρα βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο «ΜSC Opera» και βάσει της ανακοίνωσης του Λιμενικού που μετέδωσε το «Mega», θα ελεγχθούν για συμπτώματα κορονοϊού όλοι οι επιβαίνοντες, ενώ κάποια μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβληθούν και σε εργαστηριακές εξετάσεις. Κάτι που κίνησε τις υποψίες ότι υπάρχουν άτομα που εκδήλωσαν συμπτώματα, διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να γίνει «δειγματοληπτικός» ή συγκεκριμένος έλεγχος μόνο σε μέλη του πληρώματος.

Την ίδια στιγμή, η ανταποκρίτρια των New York Times στην Αθήνα Νίκη Κιτσαντώνη, γράφει στο Twitter ότι θα εξεταστούν και οι 2.000 επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το πλοίο μετά τους ελέγχους από το κλιμάκιο των υγειονομικών, έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσει από την Κέρκυρα με προορισμό το λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα.

Ωστόσο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ανέφερε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και μάλιστα ότι είναι όλα τόσο ξεκάθαρα και ασφαλή, που 300 άτομα από το πλοίο επιβιβάστηκαν σε εκδρομικά λεωφορεία του νησιού για να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας, ενώ πολλοί προτίμησαν να πάρουν ταξί, ή να πάνε περπατώντας στην Παλιά Πόλη και να περιηγηθούν στα καντούνια της Κέρκυρας.

«Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου δεν φορούσαν μάσκες, καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από το πλοίο ότι δε νοσεί κανείς τους, ούτε έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κάποιος ασθένειας ή του κορονοϊού», γράφει το ΑΠΕ.

Θρίλερ από χθες

Το πλοίο είχε αποχωρήσει χθες από τον Πειραιά και έπειτα από άδεια που δόθηκε από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, όπως αναφέρει ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή του, απέπλευσε με προορισμό την Κέρκυρα. Η αρχή που είναι υπεύθυνη είναι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

«Δεν ήρθαμε σε άμεση επαφή με τις υγειονομικές αρχές, καθώς ως διαδικασία ζητάμε άδεια αποκλειστικά από το λιμεναρχείο, αναφέροντας αναλυτικά την κατάσταση των επιβατών και του καταγεγραμμένου περιστατικού. Το λιμεναρχείο ενημερώνει τις υγειονομικές αρχές και ακολούθως μας έδωσε την άδεια», εξηγεί στο Protagon ο Ρόμπιν Ρούθαμς από την πλοιοκτήτρια εταιρεία MS Cruises.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η πλοιοκτήτρια, διευκρινίζεται ότι μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος δεν υπήρχαν άτομα με συμπτώματα γρίπης και ότι το πλοίο θα συνέχιζε κανονικά το ταξίδι του.

Το πλοίο, πριν «πιάσει» Κέρκυρα, είχε δέσει πρώτα στα λιμάνια του Κατακόλου, του Ηρακλείου και της Ρόδου, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα και τελικά του Πειραιά, όπου και έγινε η ενημέρωση.

Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε τους περίπου 2.000 επιβάτες (και τα μέλη του πληρώματος) ότι συνεπιβάτης τους από την Αυστρία, ο οποίος είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορονοϊό, οπότε θα έπρεπε να παραμείνουν στους χώρους του πλοίου.

 

Ο Μπιλ Νοκ και η σύζυγός του Χάρις έλαβαν το μήνυμα από το πλοίο όταν βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας. Φωτογραφία που ανέβασε το ζευγάρι στον λογαριασμό του στο Facebook

Πολλοί από τους επιβάτες είχαν ήδη βγει από το κρουαζιερόπλοιο –μετά τον ελλιμενισμό του στον Πειραιά– για εκδρομές σε τοποθεσίες της Αθήνας. Το μήνυμα που έλαβαν ήταν να επιστρέψουν άμεσα στο πλοίο μέχρι νεωτέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...