317
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μιλάει στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Kαταδίωξη του Μπαρμπαρούση στην Εθνική οδό – Κρύφτηκε και αναζητείται

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 22:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/6/2018, 23:57
Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μιλάει στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Kαταδίωξη του Μπαρμπαρούση στην Εθνική οδό – Κρύφτηκε και αναζητείται

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 22:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/6/2018, 23:57

Σε εξέλιξη βρισκόταν το βράδυ της Παρασκευής μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του -πρώην, πια- βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Από το απόγευμα, οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν περιπολίες στην Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και στην Ιόνια οδό, για να εντοπίσουν τον βουλευτή.

Πράγματι, γύρω στις 21:00 εμφανίστηκε το όχημα το οποίο οδηγούσε ο ίδιος κατά πληροφορίες και πέρασε τα διόδια της γέφυρας του Ρίου κατευθυνόμενος προς το Αγρίνιο, όπου διαμένει.

Ο Μπαρμπαρούσης προσπέρασε χωρίς να σταματήσει το μπλόκο της Τροχαίας αναπτύσσοντας ταχύτητα. Πίσω του ξεκίνησαν καταδίωξη περιπολικά της αστυνομίας, ωστόσο δεν στήθηκε νέο «μπλόκο» υπό τον φόβο τροχαίου ατυχήματος. Ενδεικτικό της μανιώδους καταδίωξης που προηγήθηκε, είναι ότι παραλίγο να παρασύρει δύο άνδρες της Τροχαίας, που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στο μπλόκο. Για αυτό το περιστατικό, θα σχηματιστεί ξεχωριστή σε βάρος του δικογραφία.

Μετά την περιπετειώδη καταδίωξη, κατά πληροφορίες, ο βουλευτής είχε κρυφτεί και αναζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας εντοπίζονταν στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομερίου και της Κατούνας, όπως επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε περίπτωση που ο Κώστας Μπαρμπαρούσης επιχειρούσε να κινηθεί προς νομούς της Στερεάς Ελλάδας ή της Ηπείρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, νωρίτερα την ίδια ημέρα, απέδωσε το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όσα ισχυρίστηκε από του βήματος της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : “Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας” τιμωρείται με κάθειρξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News