208
|

Θρίλερ διαρκείας με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα ανοικτά του Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 14:15

Θρίλερ διαρκείας με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα ανοικτά του Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 14:15

Σε θρίλερ διαρκείας εξελίσσεται η κατάσταση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που παραμένει εδώ και μέρες σε καραντίνα στα ανοικτά του Πειραιά.

Από τα δείγματα που πήρε από το πλήρωμα ο ΕΟΔΥ (συνολικά 383 άτομα – όλοι ναυτικοί, ανάμεσά τους και Ελληνες), διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι 119 εκ των επιβαινόντων είναι θετικοί στον κορονοϊό (αρχικές πληροφορίες πάντως έκαναν λόγο για πάνω από 120).

Αρχικά διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό ένας 72χρονος ναυτικός, με ελβετικό διαβατήριο.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ανέβηκε στο πλοίο και από τον έλεγχο που έγινε, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον 21 από τους ναυτικούς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ενα ακόμη μέλος του πληρώματος (34χρονος Ινδονήσιος) κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από την τουρκικής ιδοκτησίας Miray International Shipping Management, η οποία παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Κατά πληροφορίες, θα χρησιμοποιείτο ως πλωτό ξενοδοχείο για τη φιλοξενία ναυτεργατών στο πλαίσιο εργασιών ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Carnival, στην Καντίθ.

Λόγω όμως των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ισπανία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το πλοίο δεν κατάφερε να καταπλεύσει στη χώρα της Ιβηρικής και πήρε εντολή να επιστρέψει στην Τουρκία όπου όμως φέρεται να επετράπη η αποβίβαση μόνο στους τούρκους υπηκόους.

Ετσι, από τις 21 Μαρτίου το «Ελευθέριος Βενιζέλος» -που πλέον αποτελεί υγειονομική «βόμβα»- παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...